SHOWROOM TESLA LA BUCURESTI – Teslounge Rent & Lease ofera servicii financiare pentru achizitia modelelor Tesla

Primul showroom independent din Romania pentru masini Tesla se deschide joi, 18 februarie la Bucuresti. Showroom-ul apartine companiei Teslounge Rent&Lease, furnizor de servicii financiare pentru achizitia de autoturisme Tesla, care mentioneaza pe propriul site ca nu este afiliat sau asociat cu TESLA INC. Compania condusa de Elon Musk a deschis, anul acesta, sucursala Tesla Motors Romania, cu sediul social in cladirea Central Business Park din Bucuresti.

Cel mai mare showroom Tesla din sud-estul Europei, va fi deschis joi, la Bucuresti, pe Soseaua Fabrica de Glucoza nr. 6-8. Teslounge Rent & Lease este operator economic care ofera servicii financiare in vederea achizitiei autovehiculelor marca Tesla, cu reprezentanta in Ungaria si Romania.

Am vizitat primul showroom Tesla din Romania si nu, nu este cel oficial. Tesla nu a ajuns oficial cu o reprezentanta la noi in tara, insa pana atunci acesta cred ca este cea mai buna varianta pentru cineva care isi doreste una dintre cele mai puternice si interesante masini electrice de pe piata. Pe scurt, scapi de problema service-ului, a transportului in alta tara, a asigurarii si multe alte lucruri pe care le-am facut singur cand mi-am cumparat masina. Da, pretul este putin mai mare tocmai pentru ca iti ofera toate aceste servicii”, scrie jurnalistul George Buhnici pe blogul sau.

Asa cum infrapress.ro a anuntat la inceputul lunii februarie, gigantul american Tesla, controlat de Elon Musk, si-a deschis sucursala din Romania prin intermediul careia urmeaza sa deschida statii Supercharger. Sucursala a fost denumita Tesla Motors Romania, are sediul social in cladirea Central Business Park din Bucuresti, pe Calea Serban Voda 133, potrivit datelor de infiintare a firmei.

Compania detinuta de cel mai bogat om din lume, Elon Musk, are planuri de investitii pentru Romania, care va beneficia in curand de servicii pentru autovehiculele Tesla cumparate de romani.

Tesla va construi statii de incarcare de tip Supercharger in Timisoara, Sibiu, Pitesti si Bucuresti

Astfel, compania anunta construirea unor statii de incarcare de tip Supercharger in Timisoara, Sibiu, Pitesti si Bucuresti, pe lista scurta ar mai putea intra orasele Craiova si Braila.

Primul Supercharger (tehnologie de incarcare rapida pentru masinile electrice) va fi deschis la Timisoara, in trimestrul I al acestui an, dupa care vor urma Bucuresti, Pitesti si Sibiu, in trimestrul II al anului. Numarul de automobile Tesla inmatriculate in Romania a fost anul trecut de 56, conform ultimelor date. Compania americana a inregistrat o crestere de 250%, comparativ cu 2019, cand erau inmatriculate doar 16 unitati.

Peste 150 de automobile Tesla, in circulatie pe soselele din Romania

Interesul romanilor pentru autoturisme electrice a urcat semnificativ in ultimii ani. Astfel, numarul autoturismelor verzi s-a situat, la finele anului 2020, la 8.902 unitati, in crestere cu 33,3% comparativ cu aceeasi perioada din 2019, cand erau inregistrate 6.678 de exemplare, conform datelor Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Autoturisme (APIA). Si ponderea autoturismelor electrice si hibride noi in totalul pietei auto locale a crescut de la 4,2% in 2019, la 7,1% un an mai tarziu.

Potrivit datelor oficiale, la finalul anului 2019, pe soselele din Romania erau inmatriculate 87 de automobile Tesla, dintre care 55 aveau o vechime de sub doi ani, iar 30 aveau, la 1 ianuarie, intre 3 si 5 ani. Daca le adaugam si pe cele cumparate in 2020, avem un volum total de 143 de automobile Tesla in circulatie, in Romania.

Tesla a inregistrat o crestere masiva a vanzarilor din Europa, pe fondul aparitiei numeroaselor programe nationale de subventionare a achizitiei de automobile electrice. Cu toate acestea, constructorul american a fost nevoit sa apeleze la uzina din China, deoarece ritmul livrarilor uzinei din SUA nu a reusit sa faca fata acestor comenzi.

Articolul precedentAUTOSTRADA SIBIU-PITESTI – 11 oferte pentru proiectarea si executia tronsonului Boita-Cornetu, proiect evaluat la un miliard de euro
Articolul următorCNAIR A SEMNAT CONTRACTUL PENTRU PASAJUL DRAJNA – Constructorul promite sa faca eforturi pentru finalizarea in avans a proiectului

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.