AUTOSTRADA SIBIU-PITESTI – 11 oferte pentru proiectarea si executia tronsonului Boita-Cornetu, proiect evaluat la un miliard de euro

Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anuntat marti, 16 februarie, intr-un comunicat de presa, care sunt cele 11 companii si asocieri de companii care au depus oferte pentru contractul pentru proiectarea si executia sectiunii 2 a autostrazii Sibiu-Pitesti, cuprinsa intre Boita si Cornetu. Procedura anuntata de CNAIR este de tipul „licitatie restransa”, iar din cei 11 candidati, CNAIR va selecta un numar de minim 5 – maxim 6, care vor depune oferte tehnice si financiare in etapa a II-a a procedurii de achizitie publica.

Marti, 16 februarie, s-au depus candidaturile la licitatia pentru proiectarea si executia sectiunii 2 din Autostrada Sibiu – Pitesti, cel mai important proiect rutier al Romaniei. Tronsonul de peste 31 de kilometri cuprins intre Boita si Cornetu e ultimul din cele cinci ale autostrazii care a fost scos la licitatie.

Potrivit anuntului publicat de CNAIR, valoarea estimata a contractului este de 4,63 de miliarde lei, fara TVA, suma ce va fi co-finantata din Fonduri Europene Nerambursabile. Aceasta sectiune contine principalele lucrari:

 1. 49 de poduri si viaducte
 2. 7 tuneluri cu lungimi cuprinse intre 250 m si 1590 m
 3. Ecoduct in zona localitatii Lazaret

Lista candidatilor:

 1. ASOCIEREA AKTOR S.A. – RIZZANI DE ECCHER SpA (Grecia – Italia)
 2. ASTALDI SPA (Italia)
 3. ASOCIEREA CHINA COMMUNICATIONS CONSTRUCTION COMPANY LTD . – DRUM ASFALT SRL – DIMEX-2000 COMPANY S.R.L (China – Romania – Romania)
 4. IMPRESA PIZZAROTTI & CSpA (Italia)
 5. KOLIN INSAAT TURIZM SANAYI VE TICARET ANONIM SIRKETI (Turcia)
 6. ASOCIEREA MAKYOL INSAAT SANAYI TURIZM VE TICARET A.S. – GÜLERMAK AĞIR SANAYI INSAAT VE TAAHHÜT A.S. – YAPI MERKEZI INSAAT VE SANAYI A.S. – OZALTIN INSAAT TICARET VE SANAYI A.S. – – (Turcia)
 7. ASOCIEREA MAPA INSAAT VE TICARET A.S. – CENGIZ INSAAT SANAYI VE TICARET A.S. (Turcia)
 8. ASOCIEREA REC ULUSLARARASI INSAAT YATIRIM SANAYI VE TICARET ANONIM SIRKETI – ONUR TAAHHUT TASIMACILIK INSAAT TICARET VE SANAYI A.S. (Turcia)
 9. ASOCIEREA SINOHYDRO CORPORATION LIMITED – POWER CONSTRUCTION CORPORATION OF CHINA LTD – POWERCHINA ROADBRIDGE GROUP CO. LTD – OZGUN INSAAT TAAHHUT SANAYI VE TICARET LIMITED SIRKETI (China – Turcia)
 10. ASOCIEREA STRABAG SRL -ACCIONA CONSTRUCCION SA (Romania -Spania)
 11. ASOCIEREA TEKFEN INSAAT VE TICARET A.S. – DOGUS INSAAT VE TICARET A.S. (Turcia)

Comisia de Evaluare va analiza candidaturile in conformitate cu prevederile documentatiei de atribuire si cu legislatia in vigoare in domeniul achizitiilor publice.

Candidaturile depuse marti au intrat in etapa de evaluare, ce urmeaza sa se incheie pe 16 martie 2021, conform informatiilor actuale din platforma de achizitii publice SEAP. Dupa aceasta perioada, urmeaza ca acei candidati selectati sa depuna mai departe ofertele propriu-zise.

CNAIR a lansat pe 8 decembrie 2020 licitatia pentru proiectarea si executia sectiunii 2 Boita – Cornetu din Autostrada Sibiu – Pitesti. Potrivit anuntului publicat pe SEAP, obiectul contractului il reprezinta proiectarea si executia lucrarilor pentru obiectivul de investitii „Proiectare si Executie Autostrada Sibiu – Pitesti, Sectiunea 2: Boita – Cornetu”, in lungime de 31,33 km.

Durata contractului este de 148 luni si cuprinde 24 luni perioada de proiectare, 64 luni perioada de executie si 60 luni perioada de garantie a lucrarilor.

Autostrada Sibiu – Pitesti va avea o lungime de peste 122 de km, este impartita in 5 loturi, va lega Centrul si Vestul Romaniei de reteaua europeana de autostrazi, fiind o parte importanta a Coridorului 4 Paneuropean.

Articolul precedent„RECAPITULARE” LA CNAIR – Compania nationala anunta care sunt lucrarile finalizate si receptionate pentru Autostrada Bucuresti – Brasov
Articolul următorSHOWROOM TESLA LA BUCURESTI – Teslounge Rent & Lease ofera servicii financiare pentru achizitia modelelor Tesla

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.