CENTURA BIHARIA – Drumul de 5,6 kilometri a ajuns la 60%. Lucrarile au inceput in octombrie 2023 si costa 66 milioane lei

Lucrarile la Centura Biharia avanseaza intr-un ritm sustinut. Stadiul fizic al lucrarilor la centura propriu-zisa, de 5,6 kilometri, a ajuns la 60%.

Constructorii lucreaza la sistemele de scurgere a apelor pluviale, la amenajarea sensurilor giratorii, la turnarea ultimului strat de balast pe anumite portiuni, la podurile metalice si la finalizarea pistei de biciclete.

In acelasi proiect este cuprins si drumul de legatura dintre localitatea Paleu si Centura Biharia, in lungime de 3,1 kilometri. Constructorii finalizeaza lucrarile de sapatura si decopertare, incep asternerea primului strat de balast, lucreaza la podete si la amenajarea unui sens giratoriu. Si acest drum este prevazut cu pista de biciclete. Stadiul fizic al executiei este de 20%.

Lucrarile, incepute la sfarsitul lunii octombrie 2023, sunt executate de asocierea de firme Dumexim si Consorzio Stabile EBG Group. Valoarea contractului este de 66.363.616,15 lei, cu TVA.

Durata de executie a proiectului de investitie „Cresterea accesibilitatii pe drumurile judetene in Zona Metropolitana Oradea – Lot 3” este de 18 luni.

Noul drum face parte din proiectul „Cresterea accesibilitatii pe drumurile judetene in Zona Metropolitana Oradea”, finantat din bugetul Consiliului Judetean Bihor si cu fonduri europene, prin Programul Operational Regional 2021 – 2027.

Centura Biharia va fluidiza traficul la iesirea din Oradea spre Marghita si Satu Mare, va reduce numarul accidentelor pe DN 19 si va diminua poluarea in localitatea Biharia.

Articolul precedentAUTOSTRADA SIBIU-PITESTI – Pe sectiunea 5 Curtea de Arges – Pitesti a fost asternut asfalt pe 90% din tronson. Drumul ar putea fi inaugurat in acest an
Articolul următorTREI DRUMURI AVIZATE – Centura Sighetu Marmatiei va costa 48 milioane euro cu TVA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.