Compania Nationala de Investitii Rutiere (CNIR) a publicat marti, 21 ianuarie 2025, in Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP) anuntul pentru contractarea de servicii de supervizare a lucrarilor pe lotul 2B Grinties-Pipirig, cunoscut ca cel mai dificil lot din Autostrada Unirii A8.
Pentru acest contract, precizeaza Compania Nationala de Investitii Rutiere, a fost stabilita o valoare estimata intre 66.402.662,68 si 78.433.255,69 milioane lei:
„Valoarea estimata maxima a contractului este de 78.433.255,69 lei fara T.V.A. din care 6.015.296,51 lei fara T.V.A. – Rezerve de implementare conform O.U.G. 101/2020. In conformitate cu prevederile art. 104 alin. (8) din Legea nr. 98/2016 cu modificarile si completarile ulterioare, Autoritatea Contractanta opteaza pentru achizitia ulterioara de noi servicii si/sau lucrari similare de la ofertantul a carui oferta va fi declarata castigatoare in cadrul prezentei proceduri de achizitie publica, in cuantum de 12.030.593,01 lei fara TVA reprezentand 20% din valoarea estimata a contractului (fara instruire, publicitate si sumele provizionate – rezervele de implementare). Valoarea minima a intervalului de la Sectiunea II.1.5 reprezinta valoarea estimata in functie de care se va elabora si evalua oferta, iar valoarea maxima a intervalului de la Sectiunea II.1.5 reprezinta valoarea estimata ce contine atat valoarea estimata, cat si valoarea posibilelor servicii noi similare conform art. 104 alin. (8) din Legea nr. 98/2016, cu modificarile si completarile ulterioare.”
Durata contractului este de 118 luni (14 luni etapa de proiectare, 40 de luni pentru supervizarea executiei si 60 de luni durata garantiei).
„Supervizorul va lucra pe teren, in locatiile pe care si le va amenaja si asigura conform Caietului de Sarcini, insa se solicita si prezenta sa regulata in Bucuresti pentru a participa la intalniri si pentru a asigura legatura cu conducerea Beneficiarului si in special cu Directia Investitii din cadrul CNIR SA”, puncteaza CNIR in anuntul de licitatie.
Potrivit anuntului din SEAP, ofertantul trebuie sa asigure urmatoarele servicii in cadrul contractului de supervizare:
Servicii de management de proiect si consultanta pentru Beneficiar;
• Servicii de supervizare privind obtinerea acordurilor si autorizatiilor necesare pentru derularea Contractului;
• Servicii de supervizare a proiectarii si executiei lucrarilor la standarde de inalta calitate, cu respectarea normativelor, standardelor si a legislatiei in vigoare, evaluarea si aprobarea lucrarilor, cantitatilor, materialelor, echipamentelor etc., in calitatea sa de „Supervizor” conform prevederilor Conditiile Contractului de Lucrari pe durata perioadei de proiectare si a perioadei de executie a lucrarilor, astfel incat Antreprenorul sa execute lucrari de buna calitate si sa finalizeze proiectarea si executia lucrarilor in perioada specificata in Contractul de lucrari;
• Servicii de supervizare pe durata perioadei de garantie a lucrarilor aferente Contractului de „Proiectare si Executie AUTOSTRADA TARGU MURES – TARGU NEAMT – SECTIUNEA II: MIERCUREA NIRAJULUI – LEGHIN” – Lot 2 B Grinties – Pipirig”, astfel incat Antreprenorul sa execute lucrarile de remediere a defectelor aparute in perioada de garantie pentru lucrarile executate.
Finantarea contractului este asigurata din fonduri europene, prin Programul Transport 2021-2027 si din fonduri de la Bugetul de Stat.
Termenul limita de depunere a ofertelor este 10.03.2025.
Lotul 2 B care se desfasoara in judetul Neamt are o lungime de 31,5 kilometri si este cel mai dificil lot al Autostrazii ,,Unirii”-A8 Targu Mures-Iasi-Ungheni. Lungimea pasajelor si a tunelurilor este de aproximativ 20 de kilometri, reprezentand aproape 70 % din lungimea totala a lotului.
Pe data de 15 ianuarie 2025, Compania Nationala de Investitii Rutiere a anuntat ca prelungeste termenele pentru depunerea ofertelor in cadrul licitatiei pentru proiectarea si executia lotului 2 B Grinties-Pipirig al Autostrazii Unirii A8. Avand initial data de 15 ianuarie 2025 pentru depunerea ofertelor, CNIR a anuntat prelungirea termenului pana la 27 februarie 2025.
Aceasta decizie a fost luata, potrivit precizarilor CNIR, ca urmare a solicitarilor venite din partea celor „opt potentiali ofertanti” care au precizat ca au nevoie de mai mult timp pentru pregatirea ofertelor tehnice si financiare.