A TREIA CENTURA DIN BIHOR ESTE FUNCTIONALA – Centura Nojorid a fost deschisa integral

A fost deschis circulatiei intregul traseu al Centurii Nojorid, dupa ce in 4 august 2024 drumul fusese dat in folosinta partial, pentru a facilita accesul in localitatea Apateu. Este a treia centura finalizata de Consiliul Judetean Bihor, dupa centurile Santandrei si Sanmartin.

Noul drum are o lungime totala de 8,3 km, fiind prevazut cu pista de biciclete cu o latime de 2,5 metri. Pe langa centura propriu-zisa, care ocoleste localitatea Nojorid, au fost construite doua bretele de legatura, una cu DN 79, spre centrul localitatii, si una cu Centura Oradea, prin cartierul Grigorescu. Astfel, se asigura o legatura directa intre cele doua centuri.

Drumul se intersecteaza si cu Inelul Rutier Metropolitan, un proiect al Consiliului Judetean Bihor care va conecta DN79, DN76 si DN1.

In plus, Consiliul Judetean Bihor realizeaza centurile Osorhei, Alesd si Beius. Circulatia pe acestea va fi deschisa in perioada urmatoare.

Centura Nojorid face parte din lotul II al proiectului „Cresterea accesibilitatii pe drumurile judetene in Zona Metropolitana Oradea”. Din acelasi lot face parte si Centura Santandrei, deschisa circulatiei in luna mai. Lucrarile sunt executate de firma SC PORR Construct SRL, iar valoarea contractului pentru cele doua drumuri este de 100.429.001,55 lei, TVA inclusa.

Finantarea este asigurata din bugetul Consiliului Judetean Bihor si din fonduri europene, prin Programul Regional Nord-Vest 2021 – 2027, prioritatea de investitii 5: O regiune accesibila, Obiectivul Specific (OS) 3.2.

Din proiectul „Construirea si reabilitarea legaturilor rutiere secundare catre reteaua rutiera si nodurile TEN-T din Judetul Bihor” fac parte Centurile Nojorid, Santandrei, Biharia si drumul de legatura dintre Biharia si Paleu, modernizarea DJ 763 Padis – Ic Ponor si reabilitarea DJ 795 Salonta – Tinca, cu o valoare totala de 130 de milioane de euro.

Articolul precedentAUTOGARA NOUA – Au fost finalizate lucrarile de constructie a autogarii din orasul Sacueni. Investitie de 1,5 milioane lei
Articolul următorNOD RUTIER LA CAMPINA – CNAIR a trimis Agentiei Nationale pentru Achizitii Publice documentatia privind lansarea licitatiei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.