INCEP LUCRARILE LA PODUL PESTE BRATUL BORCEA – Apar restrictii de circulatie. Santierul este programat pana pe 21 aprilie

CNAIR anunta ca lucrarile de reabilitare la Podul peste bratul Borcea, situat pe Autostrada A2, este programata intre 22 februarie 2022 – 21 aprilie 2022.

Pe perioada lucrarilor, Calea I de circulatie, sensul Bucuresti – Constanta, intre km 142+885 si km 148+015 va fi inchisa traficului, circulatia fiind deviata pe Calea II, unde se va desfasura in ambele sensuri.

Lucrarile de reabilitare continua conform calendarului, avansand cu inca o etapa importanta ce se va incheia odata cu inceperea sezonului estival, astfel incat traficul sa fie deschis in totalitate pe pod”, precizeaza Compania de Drumuri.

De altfel, CNAIR a anuntat in decembrie 2021 careparatiile la Podurile Borcea si Cernavoda sunt in grafic, aceasta fiind prima reabilitare a podurilor de peste Dunare in ultimii 30 de ani. Pe santiere s-a lucrat anul trecut inclusiv noaptea si in weekend.

Reparatia celor doua poduri a inceput simultan, pentru ca lucrarile pe intregul tronson sa dureze doar doi ani si nu patru ani, cat ar fi durat, daca se faceau pe rand.

Termenul de finalizare al contractului de executie este data de 25.04.2023.

Podul va avea o grinda de parapet nou pe partea dreapta.

Podul peste bratul Borcea, in lungime de 970 m, este un pod combinat de cale ferata si sosea, de tip constructiv, care traverseaza fluviul Dunarea si, impreuna cu podul similar de la Cernavoda, in lungime de 1596 m conecteaza orasele Fetesti si Cernavoda din Romania, intre regiunile Dobrogea si Muntenia.

In primavara trecuta s-au executat lucrari la acest pod pe celalalt sens si s-au finalizat inainte de deschiderea sezonului estival.

Contractul de circa 68 de milioane de lei a fost semnat cu Asocierea MARISTAR COM SRL – HYDROSTOY AD, iar durata contractului este de 24 luni perioada de executie a lucrarilor, iar perioada de garantie a lucrarilor de 60 de luni.

CNAIR, in calitate de Beneficiar al finantarii si MINISTERUL TRANSPORTURILOR SI INFRASTRUCURII, in calitate de ORGANISM INTERMEDIAR pentru TRANSPORT, au convenit in data de 19.11.2021, incheierea Contractului de Finantare nr.123 pentru proiectul „Reabilitarea Podului peste bratul Borcea, situat pe Autostrada A2, la km 149+680 si Reabilitarea Podului de la Cernavoda situat pe Autostrada A2,la km 157+600” in vederea acordarii finantarii nerambursabile alocata prin Programul Operational Infrastructura Mare 2014-2020, in cadrul Axei Prioritare 1- Imbunatatirea mobilitatii prin dezvoltarea retelei TEN-T si a metroului OS 1.1 Apel de proiecte pentru DEZVOLTAREA INFRASTRUCTURII RUTIERE – proiecte noi de investitii, Operatiunea- Cresterea mobilitatii pe reteaua rutiera TEN-T centrala.

Articolul precedentLICITATIE DIN SCURT – Deputatii cumpara bilete de avion de 4 milioane lei pe rute interne
Articolul următorPASAJUL BERCENI, SUB SUPRAVEGHEREA LUI SCRIOSTEANU – Elementele componente ale tablierului metalic au fost aduse in santier

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.