PASAJUL BERCENI, SUB SUPRAVEGHEREA LUI SCRIOSTEANU – Elementele componente ale tablierului metalic au fost aduse in santier

Lucrarile la Pasajul Berceni sunt in grafic. Toate elementele componente ale tablierului metalic au fost aduse in santier. Continua asamblarea la sol a tronsoanelor de tablier metalic, care urmeaza a fi ridicate si montate la pasaj.

Teoretic, pasajul trebuie sa fie gata in aceasta toamna.

Dupa finalizarea armarii placii de suprabetonare, a inceput turnarea betonului, la rampa de coborare spre Popesti Leordeni. Continua armarea placii de suprabetonare a rampei de urcare dinspre Jilava. Dupa finalizarea montarii grinzilor, a inceput montarea predalelor la rampa de coborare spre Jilava”, anunta secretarul de stat din Ministerul Transporturilor, Irinel Ionel Scriosteanu, care a mers iar in vizita pe santier.

La vizita de lucru pe santierul Berceni, el a fost insotit de George Ene, viceprimarul localitatii.

De asemenenea, continua lucrarile la pile si culee, la rampa de urcare/coborare spre si dinspre Bucuresti.

Se executa decopertarea stratului vegetal, in vederea realizarii infrastructurii drumului agabaritic, care va face legatura intre Soseaua Berceni si Centura Bucurestiului.

Continua lucrarile pentru dublarea Centurii actuale a Bucurestiului, la 4 benzi, spre Jilava. Continua devierea utilitatilor, lucrarile la bazinul de retentie a apei pluviale in zona DJ 401 si realizarea canalizarii pluviale pe soseaua Berceni”, mai spune oficialul.

Ministerul Transporturilor a emis in iunie 2020 autorizatia de construire pentru pasajul Berceni de pe Centura Capitalei. Lucrarile sunt executate in zona intersectiei dintre drumul de centura al Municipiului Bucuresti – DNCB si drumul judetean – DJ 401 (soseaua Berceni). Obiectivul face parte din reteaua rutiera TEN-T, iar termenul de executie a lucrarilor este de 24 de luni.

Lucrarile la pasajul Berceni au inceput la finalul lunii iunie 2020. Constructia este realizata de asocierea Trameco – Vahostav – Constructii Erbasu – Grafic Tends, contract de 146 milioane lei (30,5 milioane de euro).

Pasajul de la Berceni va fi construit sub forma unui sens giratoriu suspendat, la fel si alte trei pasaje de pe Centura: Domnesti, Popesti –Leordeni si Cernica.

Obiectul principal al contractului il reprezinta proiectarea si executia lucrarilor pentru amenajarea unui nod rutier pe Centura Bucuresti – DJ401 (Berceni). Nodul va fi unul denivelat, cu amenajarea unui sens giratoriu suspendat, care va fluidiza traficul, inclusiv pe cel feroviar din zona.


In ceea ce priveste desfasurarea investitiei pe DJ 401, amenajarea nodului rutier este pe o lungime de aproximativ 600 de metri care se termina cu un sens giratoriu pe directia Bucuresti si aproximativ 650 de metri care se termina cu un sens giratoriu pe directia Berceni.

Cinci pasaje sunt in lucru pe Centura Capitalei: Mogosoaia, Berceni, Cernica, Domnesti si Popesti-Leordeni (Oltenitei). Toate ar trebui finalizate in 2022.

Articolul precedentINCEP LUCRARILE LA PODUL PESTE BRATUL BORCEA – Apar restrictii de circulatie. Santierul este programat pana pe 21 aprilie
Articolul următorCONSILIUL JUDETEAN BIHOR REPARA DRUMURILE CU CREDIT DE LA BANCA – 20 de milioane de euro vor fi investiti in judet, mare parte in infrastructura

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.