REABILITAREA PODULUI GRANT – Lucrarile vor fi gata in august, cu un an mai devreme

Lucrarile pentru reabilitarea Podului Grant continua fara afectarea traficului rutier, spune primarul Capitalei Nicusor Dan, care a dat asigurari ca aceasta reabilitare a Podului Grant va fi gata in luna august a acestui an, mai devreme cu 12 luni decat termenul contractual.

Lucrarile de reabilitare sunt derulate de firma Bog’Art. Compania mai are de executat lucrari la structura de rezistenta a podului, insa acestea nu presupun restrictii de trafic.

Lucrarile pentru reabilitarea Podului Grant continua fara afectarea traficului rutier. Administratia Strazilor Bucuresti lucreaza in prezent atat la pod, cat si la stalpii de sustinere, se monteaza structura de rezistenta din aluminiu, se fac reparatii cu mortare speciale si se aplica vopseaua anticoroziva”, spune primarul Capitalei Nicusor Dan.

De asemenea, se fac pregatiri pentru montarea parapetului directional pe sensul Turda-Crangasi si se fac lucrari de cofrare si betonare a ultimilor trei stalpi de rezistenta.

In paralel, se lucreaza la partea interioara a podului, stalpi si grinda parapet pe zona de cale ferata. Aceste lucrari se executa doar pe timpul noptii pentru a nu afecta circulatia trenurilor.

Vom finaliza reabilitarea Podului Grant in luna august a acestui an, asa cum am promis, mai devreme cu 12 luni decat termenul contractual”, a adaugat el.

Investitia a costat, in total 54 de milioane de lei, au fost facturate lucrari in valoare de aproape 27 de milioane de lei si au fost achitati 13 milioane de lei, pentru restul de plata sumele sunt prinse in buget.

Primaria Capitalei a inceput reparatiile Podului Grant in 2019. Lucrarile au fost suspendate in 2020, la doar 33% executie, pentru ca municipalitatea a ramas fara fonduri.

Articolul precedentPODURI NOI – Consiliul Judetean Sibiu construieste trei poduri noi, investitie totala de 13,6 milioane lei
Articolul următorAUTOSTRADA CAPITALEI – Circulatia prin nodul cu Autostrada Soarelui va fi deschisa pana la sfarsitul lunii iulie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.