CIRCULATIE MAI SIGURA – Pasajele pietonale din Oradea au fost avizate. Cele patru pasaje vor costa 55 milioane lei si vor fi gata anul viitor

Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a avizat studiile de fezabilitate pentru cele patru pasaje pietonale pe care Consiliul Judetean Bihor le va construi pe sub Centura Oradea.

Valoarea totala estimata a celor patru pasaje pietonale este de 55 milioane lei, cu TVA, echivalentul a peste 11 milioane de euro.

La inceputul lunii iunie vom depune spre avizare si proiectele tehnice ale pasajelor. Dupa avizarea acestora de catre CNAIR, in a doua jumatate a lunii iunie vom demara procedura de licitatie pentru selectarea constructorilor. Din toamna acestui an vor incepe lucrarile la cele 4 pasaje, iar anul viitor vor fi gata. Circulatia pietonala la iesirile din Oradea va fi mai sigura de anul viitor”, a precizat Ilie Bolojan, presedintele Consiliului Judetean Bihor.

Cele patru pasaje vor fi construite pe sub Centura Oradea, la intersectie (1) cu DN76, la iesirea din cartierul Nufarul spre Sanmartin (lungime: 42 metri), (2) cu strada Apateului (lungime: 58 metri), (3) cu strada Czaran Gyula, in zona din spatele magazinului Hornbach (lungime: 59 metri) si (4) in zona Arenei Sportive (lungime: 90 metri). Fiecare pasaj va avea o latime de patru metri, cu scari, lifturi si rampe de acces.

Durata de executie va fi de 6 luni de la emiterea ordinului de incepere a lucrarilor.

Finantarea va fi asigurata din fonduri externe nerambursabile. In scopul realizarii acestor investitii, au fost incheiate acorduri de parteneriat cu Primaria Municipiului Oradea si CNAIR.

Articolul precedentCALE FERATA REABILITATA CU 11 MILIARDE DE LEI – Guvernul aloca bani pentru reabilitarea liniei de cale ferata Focsani-Roman
Articolul următorLICITATIE CNAIR – Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere cumpara 32 de camioane cu atenuare a socului la impact si alte dotari moderne

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.