AUTOSTRADA UNIRII A8 – Tronsonul de 19 km din A8, intre Pipirig si Vanatori Neamt, cu 7 tuneluri, a fost scos la licitatie

A fost publicata in Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP) documentatia de atribuire a contractului de proiectare si executie aferent celui de-al doilea lot din sectiunea montana II: Miercurea Nirajului – Leghin a Autostrazii Unirii A8, respectiv lotul Pipirig – Vanatori Neamt (Leghin).

Contractul prevede proiectarea si executia a:

  • 19,3 km lungime traseu
  • 7 tuneluri
  • 46 poduri, pasaje si viaducte, cel mai lung viaduct avand o lungime de 428 metri

Termenul de depunere al ofertelor pentru acest lot este 25 iunie 2024, spune secretarul de stat din Ministerul Transporturilor, Irinel Scriosteanu.

Valoarea estimata a contractului este de 3,8 miliarde lei, fara TVA, iar sursa de finantare este asigurata din fonduri europene nerambursabile, din cadrul Programului Transport 2021 – 2027.

Durata contractului va fi de 48 luni, din care 12 luni pentru etapa de proiectare si 36 luni pentru etapa de executie.

Acesta este cel de-al doilea lot aferent acestei sectiuni scos la licitatie, dupa ce, la inceput lunii trecute, a fost publicat anuntul de licitatie publica pentru primul lot, respectiv Miercurea Nirajului – Sarateni.

Termenul de depunere al ofertelor pentru acest prim lot este 22 mai 2024.

Anuntul pentru primul lot prevede executia a 23,4 km lungime traseu (din care 1,07 km tunel) in termen de 30 luni, iar valoarea estimata a contractului finantat tot din fonduri europene este cuprinsa intre 3,35 – 3,95 miliarde lei.

Traseul autostrazii aferent acestei sectiuni se desfasoara pe raza judetelor Mures, Harghita si Neamt, iar unitatile administrativ-teritoriale tranzitate sunt: Miercurea Nirajului, Magherani, Chibed, Sovata, Sarateni, Praid, Joseni, Lazarea, Ditrau, Tulghes, Grinties, Ceahlau, Poiana Teiului, Pipirig, Vanatori-Neamt.

Articolul precedentDRUMUL DINTRE SUCEAVA SI BAIA MARE PRINDE CONTUR – S-a semnat acordul pentru construirea tronsonului de drum de mare viteza dintre Suceava si Gura Humorului
Articolul următorUN NOU AJUTOR PENTRU TAROM – Ministerul Transporturilor pregateste un ajutor de restructurare de peste 45 de milioane de euro pentru TAROM

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.