INVESTITII IN PORTURI – Portul Drobeta Turnu Severin va fi modernizat cu 125 milioane lei

Portul Drobeta Turnu Severin va beneficia de investitii de 124,56 milioane lei, urmand a fi modernizat. Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici si aloca fondurile necesare pentru reabilitarea a doua dintre cele trei amplasamente ale portului Drobeta Turnu Severin, respectiv in portul comercial si portul de pasageri.

Portul Drobeta Turnu Severin va beneficia de investitii de 124,56 milioane lei, urmand a fi modernizat, potrivit unei Hotarari de Guvern aprobate astazi de Executiv. Prin acest act normative (HOTARARE DE GUVERN pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investitii „Reabilitarea si modernizarea infrastructurii portuare in portul Drobeta Turnu Severin”, n.r.), se aproba indicatorii tehnico-economici si se aloca fondurile necesare pentru reabilitarea a doua dintre cele trei amplasamente ale portului Drobeta Turnu Severin, respectiv in portul comercial si portul de pasageri”, informeaza Executivul.

Pentru portul comercial, principalele lucrari planificate includ: reabilitarea cheului vertical existent pe intreaga lungimea de 300 m, reabilitarea platformei si a liniilor de cale ferata pe o distanta de 260 m, precum si reabilitarea platformei de beton pentru depozitare-operare de marfuri pe o suprafata de 3.500 mp.

Pentru portul de pasageri, se vor realiza urmatoarele tipuri de lucrari: reabilitarea cheului pereat existent, cu o lungime de 580 m, prin refacerea locala a betonului degradat din pereu si grinda intermediara; modernizarea cheului pe o lungime de 170 m; reabilitarea a 10.850 mp de platforme si drum; reabilitarea a 3.040 mp de trotuare de-a lungul cheului; montarea a doua statii de alimentare cu energie electrica pentru autoturisme (11 sisteme duble de alimentare 1×5, 2×3).

Lucrarile de refacere a cheului vertical vor contribui la dezvoltarea traficului de marfuri in port. De asemenea, prin reabilitarea si modernizarea infrastructurii portuare se vor asigura conditii optime de lucru, desfasurarea normala a activitatilor specifice si se vor crea noi locuri de munca. Aceste investitii vor duce la dezvoltarea locala si regionala.

Valoarea totala a investitiei (inclusiv TVA) este de 124,56 milioane lei, iar durata de realizare a investitiei este de 24 luni. 

Finantarea obiectivului de investitii se realizeaza din fonduri externe nerambursabile prin Program Transport (PT) 2021-2027 si de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor si Infrastructurii, in limita sumelor aprobate anual cu ceasta destinatie, conform programelor de investitii publice aprobate potrivit legii.

Articolul precedentSOSESC NOILE METROURI – Noul tren Metropolis produs de Alstom a sosit la Depoul Berceni
Articolul următorINVESTITII IN INFRASTRUCTURA DIN JUDETUL TULCEA – Aeroportul International- Delta Dunarii se extinde si atinge standarde Schengen. Investitia ajunge la 180 milioane lei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.