13 KM DIN AUTOSTRADA BUCURESTI, DATI IN TRAFIC – De azi se circula pe o treime din Autostrada A0. Romania are peste 1.100 de km de autostrada si drum expres

Inca 13 kilometri din Autostrada de Centura a Capitalei A0 Sud au fost dati in circulatie, luni, 15 aprilie 2024. In luna iulie (cel mai tarziu) lucrarile se vor finaliza si pe ceilalti aproximativ 10 km ai Lotului 1 (Glina- Vidra), ceea ce va permite asigurarea conexiunii cu Autostrada Soarelui (A2), a anuntat ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Sorin Grindeanu. Deja se circula pe jumatate din semi-inelul sudic al Centurii capitalei romane (A0), unul din proiectele majore de autostrazi din Romania.

Autostrada de Sud a Capitalei este formata din trei loturi. Doua sunt construite de turcii de la Alarko, in vreme ce pe lotul 3 lucreaza grecii de la firma Aktor.

In Romania se circula, in prezent, pe mai mult de 1.100 de km de autostrada si de drum expres.

Se circula pe inca 13 km din Autostrada de Centura a Capitalei A0 Sud, intre intersectiile cu DN4 si DN5! Constructorul a terminat lucrarile pe inca 7 km, ceea ce face posibila deschiderea circulatiei si pe cei 6 km din totalul de 16,3 km ai Lotului 2 (Vidra- Bragadiru) finalizat anul trecut. Practic, acum se circula pe aproximativ jumatate (23,3 km) din cei 52 de km ai semi-inelului sudic al A0, ceea ce permite legaturi la profil de autostrada intre intersectiile cu DN6, DN5 si DN4. In luna iulie (cel mai tarziu) lucrarile se vor finaliza si pe ceilalti aproximativ 10 km ai Lotului 1 (Glina- Vidra), ceea ce va permite asigurarea conexiunii cu Autostrada Soarelui (A2)”, a declarat ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Sorin Grindeanu.

In Romania se circula, in prezent, pe mai mult de 1.100 de km de autostrada si de drum expres.

Aproape 800 de km de drum de mare viteza sunt in proiectare si in executie.

Pentru constructia altor 200 de km sunt lansate licitatii.

De astazi ce circula pe aproape jumatate (23,3 km) din semi-inelul sudic al A0 (52 km)! Constructorul turc a finalizat lucrarile pe inca 7 km ai A0 sud, ceea ce face posibila circulatia in regim de autostrada intre intersectiile dintre A0 Sud si DN6, DN5 si DN4. Acesti 7 km se adauga celor 16,3 km finalizati anul trecut intre localitatile Vidra si Bragadiru”, afirma, la randul sau, Cristian Pistol, directorul general al CNAIR.

Pe lotul 1 al A0 Sud lucrarile vor continua astfel incat cel mai tarziu in luna iulie sa fie deschisa circulatia si pe cei aproape 10 km care vor asigura legatura cu A2 (Autostrada Soarelui).

Astfel, de azi avem o treime din Autostrada A0 data in trafic.

In acest moment, dam in trafic un nou tronson de autostrada aferent Autostrazii Bucurestiului A0 Sud, care are o lungime de 13 km cuprinsi intre DN4 Soseaua Oltenitei si DN5 Jilava (Lotul 1 si Lotul 2 al A0 Sud). Acest tronson de autostrada ne va permite sa circulam intre DN6 Bragadiru si DN4 Popesti-Leordeni la nivel de autostrada, fara sa mai tranzitam actuala Centura a Capitalei, ocolind U.A.T.-urile Bragadiru, Cornetu, Magurele, Jilava, 1 Decembrie, Vidra, Berceni si Popesti-Leordeni”, spune secretarul de stat din Ministerul Transporturilor, Irinel Scriosteanu.

 

Articolul precedentZBORURI NOI DE PE AEROPORTUL DIN BRASOV – Care sunt primele destinatii operate de Fly Lili pe Aeroportul Brasov
Articolul următorINVESTITII MASIVE IN INFRASTRUCTURA – 181,5 milioane lei au fost alocati de Consiliul Judetean Iasi pentru infrastructura, in 2024

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.