DRUMUL EXPRES TURDA-TURENI – Drumul este realizat la aproape 15% si trebuie sa fie gata in 2025

Lucrarile la Drumul Expres Turda – Tureni au ajuns la un stadiu fizic de 14,15%, spune Cristian Pistol, directorul general al Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Mobilizare buna pe santierului Drumului Expres care va asigura legatura dintre A3 si DN 1 (Tureni, judetul Cluj)”, spune Pistol.

Acesta a postat si un clip de la fata locului.

La ora actuala asocierea de constructori romani si spanioli lucreaza la terasamente; consolidari; poduri si pasaje dar si la relocarea unor retelele de utilitati.

Progresul fizic al lucrarilor finantate prin Programul Transport (PT) au ajuns la un stadiu fizic de 14,15%, iar finalizarea acestora este prevazuta pentru anul 2025”, mai spune Cristian Pistol.

Ministerul Transporturilor a emis autorizatia de construire pentru Drumul Expres ce va lega municipiul Cluj-Napoca de Autostrada Transilvania prin Tureni in luna august 2023, iar din septembrie 2023 au inceput lucrarile.

Asocierea Dimex 2000 Company SRL (Lider) – Autotehnorom SRL – OPR Asfalt SRL – Obras PublicaS Y Regadios SA – CON-A Operations SRL are la dispozitie 18 luni si 562,6 milioane de lei (fara TVA) pentru finalizarea constructiei celor 5 km ai acestui drum expres dar si a bretelelor (cu lungimi de 5,2 km si 2,74 km) care asigura accesul in A3 si DN1 prin noduri rutiere.

Sursa de finantare este prin POIM.

CNAIR a desemnat in iulie 2023 castigatorul contractului pentru constructia drumului de legatura dintre A3 si DN1 (localitatea Tureni, judetul Cluj).

Articolul precedentROMATSA, PROFITABILA – ROMATSA vrea sa atinga in acest an un profit de 3,74 milioane lei, la venituri de 1,6 miliarde lei
Articolul următorMOBILIZARE BUNA PE LOTUL 1 AL AUTOSTRAZII MOLDOVEI – 645 de muncitori au turnat asfalt pe Lotul 1 Dumbrava-Mizil al Autostrazii Ploiesti-Buzau. Lotul trebuie sa fie gata in acest an

2 COMENTARII

  1. Este incurajator faptul ca mobilizarea pe santierul Drumului Expres Turda – Tureni este una buna, avand in vedere importanta acestui proiect care va asigura o legatura eficienta intre A3 si DN1, in Tureni, judetul Cluj. Felicitari echipei din spatele acestei initiative si speram ca progresul fizic de 14,15% pana in prezent sa continue astfel incat finalizarea sa se realizeze in timpul estimat, anul 2025. De asemenea, stirea ca Ministerul Transporturilor a emis autorizatia de construire pentru acest drum in august 2023 si ca lucrarile au inceput in septembrie acelasi an ne da incredere ca ne apropiem cu pasi siguri de sfarsitul acestui proiect esential pentru dezvoltarea infrastructurii tarii noastre. Felicitari constructorilor romani si spanioli, Asocierea Dimex 2000 Company SRL (lider), Autotehnorom SRL, OPR Asfalt SRL, Obras Publicas Y Regadios SA si CON-A Operations SRL, pentru progresul facut pana acum si le uram succes si spor in munca lor.

  2. Este incurajator faptul ca mobilizarea pe santierul Drumului Expres Turda – Tureni este una buna, avand in vedere importanta acestui proiect care va asigura o legatura eficienta intre A3 si DN1, in Tureni, judetul Cluj. Felicitari echipei din spatele acestei initiative si speram ca progresul fizic de 14,15% pana in prezent sa continue astfel incat finalizarea sa se realizeze in timpul estimat, anul 2025. De asemenea, stirea ca Ministerul Transporturilor a emis autorizatia de construire pentru acest drum in august 2023 si ca lucrarile au inceput in septembrie acelasi an ne da incredere ca ne apropiem cu pasi siguri de sfarsitul acestui proiect esential pentru dezvoltarea infrastructurii tarii noastre. Felicitari constructorilor romani si spanioli, Asocierea Dimex 2000 Company SRL (lider), Autotehnorom SRL, OPR Asfalt SRL, Obras Publicas Y Regadios SA si CON-A Operations SRL, pentru progresul facut pana acum si le uram succes si spor in munca lor. Faptul ca au la dispozitie 18 luni si 562,6 milioane de lei pentru finalizarea constructiei este un semn ca acest proiect este tratat cu seriozitate si este o prioritate pentru autoritatile noastre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.