TRAFIC MAI LEJER PE VALEA PRAHOVEI – Lucrarile la centura Comarnic sunt in grafic. Drumul ar putea fi gata pana la finalul anului

Constructia centurii ocolitoare Comarnic inregistreaza progrese. Traficul pe Valea Prahovei are toate sansele sa fie decongestionat chiar din acest an.

Lucrarile la centura ocolitoare a orasului Comarnic, un proiect esential pentru descongestionarea traficului pe Valea Prahovei, se desfasoara conform planificarii, anunta Consiliul Judetean Prahova.

In prezent, se efectueaza lucrari de terasamente, consolidari si elemente de structura pentru poduri. Este prevazut ca, pana la sfarsitul anului, circulatia pe aceasta ruta sa fie posibila.

Imagini cu lucrarile care au loc acum pot fi urmarite AICI.

Termenul de finalizare a lucrarilor este noiembrie 2024.

Centura de 6 km

Ministerul Transporturilor si Infrastructurii a emis in ianuarie 2024 autorizatia de construire pentru lucrari la Centura ComarnicCentura va ocoli orasul Comarnic si DN 1 prin vest, va avea o lungime de aproape 6 km si doua benzi de circulatie.

Centura ocolitoare, cu o lungime de aproape 6 km, este proiectata pentru a permite autovehiculelor sa circule cu o viteza de 90 km/h, ceea ce inseamna ca traseul ar putea fi parcurs in aproximativ 4 minute. Aceasta va ocoli orasul Comarnic si DN1 dinspre vest, oferind o alternativa eficienta la traseul actual.

Proiectul include constructia a trei poduri noi si dublarea podului existent peste raul Prahova de pe DJ101R, contribuind astfel la fluidizarea traficului. De asemenea, se va realiza un pasaj superior peste raul Prahova si calea ferata Ploiesti-Brasov, facilitand astfel traversarea sigura si rapida a acestor obstacole naturale si infrastructurale.

La intersectiile cu DN1, vor fi amenajate sensuri giratorii adecvate, proiectate sa gestioneze eficient traficul provenit atat de pe noua centura, cat si din orasul Comarnic. Aceasta abordare este menita sa asigure o integrare armonioasa a noii artere de circulatie cu infrastructura existent, precizeaza CJ Prahova.

Initiat de Consiliul Judetean Prahova, proiectul Centurii ocolitoare a orasului Comarnic este finantat de Ministerul Transporturilor, prin Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), in cadrul Programului Operational de Transport 2021-2027.

Presedintele Consiliului Judetean Prahova, Iulian Dumitrescu, a semnat, in 22 mai 2023, contractul de proiectare si executie a Centurii Comarnic. Licitatia pentru acest obiectiv de investitii a fost castigata de asocierea Frasinul SRL (lider) – SC Artehnis SRL, la valoarea de 236,74 milioane de lei fara TVA.

Articolul precedentPODURI IN LUCRU IN GALATI – 45 de poduri sunt in proces de modernizare. Podul de peste jumatate de secol de la Corod a fost demolat. Se intervine in albia raului Barlad
Articolul următorUN NOU SECTOR DE AUTOSTRADA INTRA IN LINIE DREAPTA – A fost avizat studiul de fezabilitate pentru tronsonul Cristian-Codlea. Costul: 743,5 milioane lei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.