O ALTA LICITATIE PENTRU MODERNIZAREA DN 71 TARGOVISTE-SINAIA – Investitia este evaluata la peste 1 miliard de lei

CNAIR a lansat o noua licitatie pentru modernizarea Drumului National 71 Targoviste – Sinaia, investitie de aproximativ 1 miliard de lei, finantata din fonduri europene. Licitatia este astfel reluata dupa ce, in ianuarie 2021, CNAIR a reziliat contractul cu o asociere din Romania, condusa de Aqua Park, pentru largirea la 4 benzi a segmentului Baldana – Targoviste respectiv modernizarea partii dintre Targoviste – Sinaia (58,8 km).

Potrivit informatiilor obtinute de ”Lumea Infrastructurii”, numai pe partea de realizare a studiului de fezabilitate s-au cheltuit peste 10 milioane de lei.

Proiectul vizeaza construirea a 14 poduri noi, reabilitarea altor opt poduri, modernizarea a doua noi pasaje si doua parcari de scurta durata.

Ofertele se pot depune pana pe 4 noiembrie.

Ca termene, sunt prevazute maximum 12 luni pentru proiectare si cel mult 24 de luni pentru executie, ceea ce inseamna ca la sfarsitul anului 2023, cand se incheie actualul exercitiu financiar al Uniunii Europene, acest proiect sa fie finalizat.

CE S-A MAI INTAMPLAT ZILELE ACESTEA LA TRANSPORTURI: AM LANSAT LICITATIA PENTRU MODERNIZAREA DN 71 TARGOVISTE – SINAIA

Acest sector al drumului national are o lungime de 58,8 km, iar proiectul presupune construirea a 14 poduri noi si reabilitarea altor 8. In plus, modernizarea include 2 noi pasaje si 2 parcari de scurta durata.

Investitia este evaluata la peste un miliard de lei, iar banii vor veni din fonduri europene.

Ca termene, sunt prevazute maximum 12 luni pentru proiectare si cel mult 24 de luni pentru executie. Ofertele se pot depune pana pe 4 noiembrie.

Intre Bucuresti si Targoviste, alternativa la DN71 va fi noul drum de mare viteza. In zilele urmatoare, CNAIR va desemna castigatorul licitatiei pentru proiectarea viitoarei autostrazi/viitorului drum expres”, scrie Drula, pe Facebook.

DN 71 Targoviste – Sinaia, intens circulat mai ales vara, are o singura banda pe sens si un carosabil degradat, iar pe alocuri intalnim surpari de teren. De la Bucuresti la Targoviste pe acelasi DN 71 alternativa va fi drum expres sau autostrada, (Valahia Expres), castigatorul pentru proiectarea soselei urmand sa fie anuntat peste cateva zile.

Potrivit documentelor din Sistemul Electronic de Achizitii Publice, valoarea maxima a contractului este de 1,2 miliarde lei.

Obiectul contractului il reprezinta proiectarea si executia lucrarilor pentru “Modernizare DN71 Targoviste – Sinaia, km. 51+041 – km. 109+905 – Largire la 2 benzi, in lungime de 58,86 km. Traseul in plan incepe de la iesirea de nord a municipiului Targoviste, traverseaza orasele Pucioasa, Fieni, Sinaia si comunle Aninoasa, Doicesti, Motaieni, Pietrosita si Moroieni alternand cu zonele de extravilan si se termina la intersectia cu DN1 in Sinaia la km 120+400 al DN1”, arata documentele din SEAP.

Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anuntat pe 14 ianuarie 2021, anularea contractului pentru lucrarile la drumul Baldana-Targoviste, pentru ca nu a fost respectat termenul legal in care trebuia sa se constituie garantia de buna executie.

Autoritatile au decis sa rezilieze contractul incheiat cu o asociere condusa de SC Aqua Park SRL, care nu ar fi depus garantia de buna executie aferenta acordului contractual incheiat de CNAIR.

Articolul precedentDACIA LANSEAZA CEA MAI SCUMPA MASINA A SA – Modelul Jogger, de 7 locuri, are un pret de pornire de 15.000 euro
Articolul următorAVIOANELE AU TRANSPORTAT MAI PUTINA MARFA – Aeroportul Otopeni, din Cluj si cel din Timisoara raman cele mai mari aeroporturi din tara

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.