BANI PENTRU DRUMURILE COMUNALE – Trei drumuri din judetul Bihor vor fi modernizate cu 6,6 milioane lei

Consiliul Judetean Bihor va cofinanta in 2024 trei proiecte de modernizare a drumurilor comunale din judet, prin „Programul pentru asigurarea conectivitatii si dezvoltarii zonei rurale din judetul Bihor”. Valoarea totala a celor trei proiecte se ridica la 6,6 milioane lei.

Sase primarii din judet au depus cereri de cofinantare in urma apelului lansat de Consiliul Judetean la sfarsitul anului 2023: Husasau de Tinca, Madaras, Olcea, Osorhei, Tinca si Sannicolau Roman. In urma evaluarii proiectelor depuse, comisia a desemnat trei proiecte castigatoare, respectiv:

  1. Osorhei – Reabilitare drum comunal Fughiu – Husasau de Cris – DC 44”; cofinantare CJ Bihor: 1.600.000 lei (valoare totala proiect: 2.398.527 lei, cu TVA);
  2. Sannicolau Roman – „Modernizare strazi si drum comunal DC 77 Roit – Livada de Bihor, prin largire la 2 benzi si asigurarea dispozitivelor de scurgere a apelor”; cofinantare CJ Bihor: 2.000.000 lei (valoare totala proiect: 3.133.660 lei, cu TVA);
  3. Madaras – „Modernizare DC 94 si DC 94A Ianosda”; Cofinantare CJ Bihor: 700.000 lei (valoare totala proiect: 1.127.032 lei, cu TVA).

Programul pentru asigurarea conectivitatii si dezvoltarii zonei rurale din judetul Bihor” se adreseaza primariilor si are scopul de a sprijini autoritatile locale prin acoperirea partiala a costurilor lucrarilor de modernizare/extindere/largire a partii carosabile a drumurilor comunale.

Sunt cofinantate (1) drumuri comunale nemodernizate care asigura conectivitatea comunei cu drumurile judetene sau nationale, (2) cele care asigura conectivitatea cu o alta comuna unde se inregistreaza valori mari de trafic sau (3) drumurile comunale care fac legatura cu investitii generatoare de locuri de munca.

Cofinantarile se acorda in cadrul unui apel de proiecte. Criteriile de evaluare sunt urmatoarele: (1) valoarea cofinantarii asigurate – maxim 30 puncte, (2) numarul de masini care tranziteaza drumul, conform unui studiu de trafic sau recensamantului circulatiei rutiere – maxim 20 de puncte, (3) crearea unor noi locuri de munca prin realizarea lucrarilor de modernizare/extindere/largire a partii carosabile – maxim 20 de puncte si (4) atragerea unor noi investitii in zona, inclusiv prin cresterea valorii investitiilor operatorilor economici deja existenti – maxim 30 de puncte. Investitia privata trebuie sa fie, conform regulamentului, de cel putin un milion de euro.

Articolul precedentINVESTITII IN GARILE NUCET, TARGOVISTE SI VIDELE – 75 de milioane de lei pentru modernizarea instalatiilor de semnalizare feroviara din garile Nucet si Targoviste. Peste 8 milioane lei pentru gara Videle
Articolul următorBILANTUL TRAFICULUI AERIAN IN EUROPA – 2,3 miliarde de pasageri au tranzitat aeroporturile din Europa, aproape ca inainte de pandemie. TOPUL celor mai mari aeroporturi

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.