INVESTITIE RECORD PE DRUMURILE DIN GALATI – 60 km vor fi modernizati de la zero cu 75 milioane euro

Se anunta investitii record pe drumurile din judetul Galati. Peste 363 milioane lei (75 milioane euro) sunt alocati pentru modernizarea de la zero a 60 de kilometri de drum, pe ruta: Balabanesti – Balasesti – Ciurestii Noi – Cotoroaia – Certesti – Blanzi – Corod – Valea Marului – Slobozia Conachi – Schela (ferma de la Greaca) – Sendreni (extravilan) – intersectia cu DN 25 (pod sat Traian).

Este o mega investitie in infrastructura judetului Galati, fiind vorba despre o axa rutiera care strabate judetul de la nord la sud. Acest tronson functional, care traverseaza 11 comune, leaga DN 24D, din partea de nord a judetului, cu DN25, in zona satului Traian din comuna Sendreni. Este primul contract semnat in regiunea noastra pe acest program cu fonduri europene”, spune presedintele Consiliului Judetean Galati, Costel Fotea.

In cadrul acestei investitii, vor fi modernizati de la zero aproape 60 de kilometri de drum, cu o cofinantare de doar 2% din bugetul Consiliului Judetean.

Este o lucrare complexa, care inseamna consolidarea fundatiei drumului, largirea partii carosabile, modernizarea a 12 poduri si a peste 1.000 de podete, de care vor beneficia peste 100.000 de oameni din judetul nostru. Mai mult, am obtinut bani europeni si pentru impadurirea a aproape 60 de hectare de teren, pentru reducerea efectelor poluarii. Impaduririle vor avea loc pe terenuri degradate de la Balabanesti si dintre Valea Marului si Corod”, a explicat seful CJ Galati, adaugand ca partea de proiectare tehnica este gata, la fel si licitatia pentru desemnarea constructorului, astfel ca, in cel mai scurt timp, va fi emis ordinul de incepere a lucrarilor.

Articolul precedentINVESTITII IN PORTURILE ROMANESTI – Lucrarile de dragaj vor depasi 1 miliard de lei
Articolul următorTRANSPORTUL VIITORULUI – Compania feroviara MAV din Ungaria vrea sa puna in functiune trenuri si autobuze pe hidrogen

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.