A FOST DESEMNAT CASTIGATORUL PENTRU DRUMUL RADIAL 4 – Contractul de 13,8 milioane lei fara TVA a fost castigat de Explan

A fost atribuit contractul pentru Drumul Radial 4, care este al treilea drum radial din regiunea Bucuresti-Ilfov.

DR4 – Nord Expres va avea o lungime de 11,5 km si va face conexiunea intre localitatea Corbeanca (Ilfov) si Bucuresti, pe ruta Autostrada A0 – DNCB – Bulevardul Poligrafiei.

Documentatia va fi intocmita de Asocierea EXPLAN SRL(Leader)- GEOLOGIC SITE SRL –DP CONSULT S.A.

Valoarea contractului este de 13.800.387 lei fara TVA, iar sursa de finantare a proiectelor este prevazuta din fonduri externe nerambursabile.

Astazi a fost desemnat castigatorul pentru unul dintre cele 8 drumuri radiale conexe Autostrazii de Centura Bucuresti A0, din cadrul proiectului ”Orbital Bucuresti”, fiind vorba despre Asocierea EXPLAN SRL(Leader)- GEOLOGIC SITE SRL –DP CONSULT S.A. Este vorba despre desemnarea castigatorului pentru Drumul Radial 4 – Nord Expres DR4, care presupune elaborarea Studiului de Fezabilitate, a Proiectului pentru Autorizarea Executarii Lucrarilor de Construire (PAC) si obtinerea autorizatiei de construire”, spune secretarul de stat din Ministerul Transporturilor, Irinel Scriosteanu.

Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara Zona Metropolitana Bucuresti a desemnat castigatorul licitatiei pentru Elaborarea documentatiei tehnice, Studiului de Fezabilitate, Proiectului pentru autorizarea executarii lucrarilor de construire, precum si pentru obtinerea autorizatiei de construire.

Caracteristicile principale solicitate pentru proiectarea acestui nou drum sunt:

  • 4 benzi de circulatie (cate 2 benzi pe sens)
  • 2 zone de acostament
  • 4 zone de siguranta cu parapeti
  • Zona mediana de 8m latime, pentru o dezvoltare ulterioara
  • Piste de biciclete
  • Trotuar pietonal
  • Transport public
  • Iluminat public

Implementarea acestor proiecte este asigurata de Consiliul Judetean Ilfov si PMB, prin Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara Zona Metropolitana Bucuresti ADIZMB, in baza unui protocol de colaborare incheiat cu Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere CNAIR.

Proiectul ”Orbital Bucuresti” prevede realizarea unor drumuri noi cu scopul de a lega artere importante ale Municipiului Bucuresti si Centura Capitalei cu Autostrada Bucurestiului A0, intersectand 30 localitati din zona metropolitana.

Pentru primele 2 drumuri radiale, Drumul Radial 1 si Drumul Radial 9, a inceput deja proiectarea.

Articolul precedentTRAFICUL PE GIRATORIUL SUSPENDAT BERCENI A FOST DESCHIS – Zona de sub pasaj trebuie amenajata. Pasajul a costat 30,5 milioane euro
Articolul următorCFR MODERNIZEAZA CALEA FERATA DIN GARILE FETESTI SI CIULNITA – Trenurile vor prinde viteza de 160 km/h, lucrarile se ridica la 309 milioane lei, fara TVA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.