AUTOSTRADA NOUA PE LITORAL – O autostrada de 4,85 miliarde de lei va fi construita intre Constanta si Techirghiol

O autostrada de 4,85 miliarde de lei va fi construita intre Constanta si Techirghiol.Alternativa Techirghiol” va avea o lungime de 30,59 km. Noua autostrada va asigura o legatura rapida intre Autostrada de Centura a Constantei si sudul litoralului romanesc.

Directorul general al CNAIR, Cristian Pistol, anunta ca au fost facuti pasi importanti pentru infrastructura rutiera din Banat, Muntenia si Dobrogea, fiind avizate in Consiliul Tehnico Economic mai multe documente necesare unor investitii in mai multe judete. Au fost astfel avizate traseele drumurilor expres Buzau-Braila si Braila-Tulcea dar si studiul de fezabilitate pentru centura Timisoara Vest.

Pasi importanti pentru infrastructura rutiera din Banat, Muntenia si Dobrogea! Am avizat, astazi, in Consiliul Tehnico Economic (CTE) al CNAIR mai multe documente necesare constructiei unor drumuri importante in judetele Timis, Buzau, Braila, Tulcea si Constanta”, spune Pistol.

Studiul de Fezabilitate pentru Varianta Ocolitoare Timisoara Vest (aproximativ 14 km) cars va fi construita la profil de drum national cu doua benzi pe sens si va avea un impact important atat pentru economia Judetului Timis, cat si pentru cea a Municipiului Timisoara.

Valoarea estimata pentru constructia acestei variante ocolitoare (finantata prin fonduri europene nerambursabile) este de 2,28 miliarde de lei (cu TVA).

Dupa semnarea contractului, antreprenorul va avea la dispozitie 30 de luni (6 luni proiectare si 24 de luni executie) pentru finalizarea lucrarilor.

Varianta de traseu a Drumul Expres Buzau-Braila (aproximativ 111,6 km) a fost avizata. Acest Drum Expres va tranzita judetele Buzau si Braila.

Acest drum expres va asigura inclusiv conexiunea cu Autostrada A7 Ploiesti – Buzau (km 55) si cu podul suspendat peste Dunare de la Braila.

Varianta de traseu a Drumului Expres Braila-Tulcea (aproximativ 61,6 km) a fost avizata tot astazi.

Acest drum expres va asigura la randul sau conexiunea cu podul suspendat peste Dunare de la Braila dar si cu drumul expres Constanta-Tulcea.

Alternativa Techirghiol (lungime de 30,59 km), pentru care astazi a fost avizat Studiul de Fezabilitate, va fi construita la profil de autostrada. Aceasta noua autostrada va asigura o legatura rapida intre Autostrada de Centura a Constantei (A4) si sudul litoralului romanesc.

Valoarea estimata pentru constructia acestui proiect (finantata prin fonduri europene nerambursabile) este de 4,85 miliarde de lei (cu TVA). Pentru constructia acestui obiectiv vor fi alocate 36 de luni.

Articolul precedentTRAFIC AERIAN RECORD – Companiile aeriene vor transporta 4,7 miliarde de pasageri in 2024
Articolul următorDEZBATERE AUR PE STAREA INFRASTRUCTURII – Conferinta „Romania – placa turnanta a transporturilor europene” a scos la suprafata cele mai grave probleme cu care se confrunta principalii actori din transporturile autohtone (Video)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.