PREMIERA IN TRANSPORTUL FEROVIAR – Primul tren nou cumparat de Romania in ultimii 20 de ani va ajunge la Curtici sambata seara

Primul tren electric inter-regional din setul celor 37 contractate de Alstom va parasi miercuri fabrica din Katowice, Polonia, si va ajunge la Curtici sambata seara. Este primul tren nou cumparat de Romania in ultimii 20 de ani si dupa trecerea a 40 de ani de la achizitia ultimului tren electric.

Trenurile Alstom sunt produse la fabrica de la Katowice, Polonia, si vor conecta Capitala cu principalele centre urbane ale tarii.

Valoarea totala a contractului pentru achizitia celor 37 unitati electrice multiple si serviciile de mentenanta aferente acestora pentru o perioada de 15 ani se ridica la un total de 2.421.771.878 lei, fara TVA.

Finantarea proiectului este asigurata din fonduri europene nerambursabile si de la bugetul de stat.

Echipa ARF, impreuna cu reprezentantii supervizorului Egis Rail, au putut semna acceptanta ramei RE-IR1 ARF si aceasta este gata de plecare spre Romania. Trenul este programat sa ajunga in statia Curtici pe data de 2 decembrie 2023, la ora 20:00„, a declarat presedintele Autoritatii pentru Reforma Feroviara, Stefan Roseanu, potrivit Agerpres.

El a precizat ca trenul va ajunge in Romania tractat feroviar, iar din Curtici va pleca spre Bucuresti pe 4 decembrie, dupa finalizarea procedurilor de vamuire si autorizarea de a circula temporar.

Testarea incepe din 6 decembrie la Bucuresti si la Faurei si pe reteaua publica, pentru ca trebuie sa parcurga 10.000 de kilometri„, a precizat Roseanu.

Cele 37 de rame electrice inter-regionale (RE-IR1) sunt produse de Alstom Ferroviaria SpA la fabrica de la Katowice (Polonia) si vor conecta Capitala cu principalele centre urbane ale tarii. De asemenea, vor facilita si conexiunile inter-regionale, contribuind la asigurarea mobilitatii, scaderea timpilor de calatorie si imbunatatirea nivelului general al serviciilor publice prestate pentru transportul public pe calea ferata.


Rutele deservite de ramele electrice de lung parcurs sunt: Bucuresti Nord – Constanta, Bucuresti Nord – Brasov – Arad – Timisoara, Bucuresti Nord – Brasov – Cluj, Bucuresti Nord – Brasov – Deda – Cluj, Bucuresti Nord – Brasov, Bucuresti Nord – Iasi, Bucuresti Nord – Suceava, Bucuresti Nord – Galati, Bucuresti-Nord – Craiova – Targu Jiu – Petrosani – Simeria, Bucuresti Nord – Craiova – Timisoara – Arad, Cluj – Timisoara, Cluj – Suceava – Iasi.

Articolul precedentSE PROIECTEAZA UN NOU DRUM RADIAL – A fost semnat contractul pentru proiectarea Drumului Radial 10 – Magurele Expres
Articolul următorVIN AUTOBUZELE NOI – 100 de autobuze electrice sunt puse in circulatie in Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.