CENTURA USOARA A IASULUI, DE UTILITATE PUBLICA – Drumul ar putea fi gata pana in 2025

Plenul Consiliului Judetean a aprobat, in sedinta prdinara a lunii octombrie, ca „infiintarea Centurii usoare de ocolire a Municipiului lasi” sa fie declarata lucrare de utilitate publica de interes judetean, ca parte a demersurilor prin care vor fi incluse mai multe suprafete din amenajamente silvice, pentru asigurarea latimii drumului.

Consiliul Judetean Iasi a depus la ADR Nord-Est proiectul Centurii usoare de ocolire a municipiului Iasi, in vederea obtinerii de fonduri europene prin Programul Operational Asistenta Tehnica (POAT) 2014-2020.

Conducerea Consiliului Judetean a precizat ca lucrarea va fi gata pana in 2025.

Obiectivul general al proiectului este imbunatatirea accesibilitatii si a mobilitatii populatiei, bunurilor si serviciilor, in vederea stimularii dezvoltarii economice durabile, prin modemizarea a peste 70 de km de drumuri judetene din judetul lasi aflate in proximitatea TEN-T si conectarea a 7 unitati administrativ teritoriale urbane si rurale la reteaua TEN-T.

Vor fi modernizate urmatoarele sectoare de drum:

  • DJ248B Vanatori – Letcani, in lungime de 16,32km;
  • DJ 248A Voinesti, in lungime de 2,21 km;
  • DJ 248F Voinesti – Manjesti-Budesti, in lungime de 6,007 km
  • DJ 248C Budesti – Piciorul Lupului – Ciurea, in lungime de 10,486 km;
  • DJ 248D Ciurea — Barnova – Tomesti – Holboca, in lungime de 19,069 km
  • DJ 249 A Limita Mun. Iasi – Holboca (lntersectie DJ 248D), in lungime de 2,415 km

Modernizarea acestor drumuri judetene ar descongestiona traficul rutier in intravilanul municipiului lasi si ar duce la o conservare a imobilelor de pe traseul de tranzit si, nu in ultimul rand, ar conduce la facilitatea legaturilor intre localitatile limitrofe.

In cadrul sedintei din 27 septembrie 2023, consilierii judeteni au aprobat un proiect care face referire la realizarea centurii usoare a Iasului: proiect de hotarare privind insusirea in inventarul domeniului public al judetului Iasi si administrarea Consiliului Judetean Iasi a tronsonului de drum cuprins intre DJ 248D (intersectia str. Dafina Doamna) – Cercu – DJ 247A, cu o lungime de 1,650 km parte din numarul cadastral 71570, UAT Barnova judetul Iasi, in vederea realizarii obiectivului de investitii „Infiintarea centurii usoare de ocolire a Municipiului Iasi”.

Articolul precedentO CALE FERATA SE VA CONSTRUI PANA LA AEROPORTUL DIN TIMISOARA – Investitia depaseste 323 milioane lei
Articolul următorBANI DE LA GUVERN PENTRU INVESTITII IN INFRASTRUCTURA – Bugetul Ministerului Transporturilor va fi suplimentat cu 500 milioane lei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.