PROBLEME LA AUTOSTRADA LUGOJ-DEVA – Licitatia pentru Lotul 2 se reia. Oferta lansata de constructorul turc este neconforma

O noua piedica pentru lotul lipsa din A1 Deva-Lugoj. CNAIR anunta ca va relua licitatia pentru segmentul lipsa de 9 km din autostrada A1, de la Margina la Holdea, care cuprinde și doua tuneluri pentru urși. Oferta tehnica depusa de ASOCIEREA MAPA INSAAT VE TICARET A.S. – CENGIZ INSAAT SANAYI VE TICARET A.S. (Turcia) este neconforma.

Joi, 10.03.2022, CNAIR anunta ca va relua licitatia pentru contractul de ”Proiectare si executie lucrari pentru obiectivul major de investitii Autostrada Lugoj –Deva (A1), Lot 2: km 27+620 – km 56+220 – Sectiunea E si finalizare Sectiunea D” deoarece oferta tehnica depusa de ASOCIEREA MAPA INSAAT VE TICARET A.S. – CENGIZ INSAAT SANAYI VE TICARET A.S. (Turcia) este neconforma”, mentioneaza CNAIR.

CNAIR precizeaza ca in urma derularii procesului de evaluare a constatat faptul ca propunerea tehnica depusa de catre asocierea turca este neconforma, in baza prevederilor legale aplicabile in domeniul achizitiilor publice.

Intrucat singura oferta depusa in cadrul procedurii de atribuire a fost respinsa, CNAIR in calitate de Autoritatea Contractanta a anulat procedura de atribuire, in conformitate cu prevederile art. 212 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 98/2016 privind achizitiile publice:

(1) Autoritatea contractanta are obligatia de a anula procedura de atribuire a contractului de achizitie publica/acordului-cadru in urmatoarele cazuri:

a) daca nu a fost depusa nicio oferta/solicitare de participare sau daca nu a fost depusa nicio oferta admisibila”, arata CNAIR.

Licitatia se va relua in curand.

In regim de urgenta, CNAIR va face toate demersurile necesare pentru reluarea rapida a noii proceduri de atribuire pentru acest contract”, precizeaza CNAIR.

Licitatia pentru realizarea tronsonului care face parte din lotul 2 al Autostrazii Lugoj-Deva a fost deblocata la inceputul anului 2022. CNAIR a asteptat oferte din partea a sase firme, insa nu a primit decat una.

Finantarea pentru aceasta bucata lipsa este asigurata prin Planul National de Redresare si Rezilienta. Valoarea contractului este de 1,62 miliarde de lei, cu TVA, adica aproape 330 de milioane de euro.

Sunt 9,13 km de realizat, dintre care 2,13 reprezinta portiune de tunel. Termenul de finalizare prevazut este de 10 luni pentru proiectare și 28 de luni pentru executie.

De altfel, Asociatia Pro Infrastructura, care monitorizeaza realizarea proiectelor de transport din tara, si-a exprimat nemultumirea fata de cum gestioneaza Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) situatia de pe lotul 2 al Autostrazii Lugoj-Deva. Acestia au sustinut ca cei de la CNAIR raspund „in bataie de joc” ofertantilor și nu au studii concrete de pe teren. Contactati de Tion, reprezentantii CNAIR au replicat ca asociatia abordeaza „teme trunchiate” si ca toate santierele sunt executate de profesionisti, conform caietelor de sarcini.

Articolul precedentTREI OFERTANTI PENTRU SECTIUNEA 3 DIN AUTOSTRADA SIBIU-PITESTI – Contractul se ridica la 5,8 miliarde lei fara TVA
Articolul următorAEROPORTUL DIN TIMISOARA ANUNTA CONTRACTE RECORD PENTRU CURSE CHARTER – Aeroportul va fi modernizat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.