APARE O NOUA LINIE AVIATICA – Autoritatile locale vor sa infiinteze Liniile Aeriene Romane, o companie aviatica pentru medici si oamenii de afaceri, detinuta de consiliile judetene ce au aeroporturi

Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) a propus infiintarea unei societati pe actiuni, cu participarea consiliilor judetene care au in operare aeroporturi. Numele rezervat pentru aceasta noua companie este Liniile Aeriene Romane (LAR). Motivul ar fi ca marile orase ale tarii nu sunt suficient de bine conectate de rute aeriene in prezent. Acestea ar fi destinate in special oamenilor de afaceri. Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) a organizat in data de 4 octombrie, la initiativa presedintelui organizatiei, Mihai Daraban, cea de-a doua reuniune dedicata lansarii proiectului privind conectivitatea aeriana interurbana pe teritoriul Romaniei.

Noua companie aviatica ar putea fi infiintata la 1 decembrie 2023.

In cadrul acestei intalniri, a fost prezentat un studiu complex care a avut ca tema centrala lipsa de conectivitate intre orasele Romaniei, cauzata de infrastructura terestra si feroviara precara, pe care Romania o are la ora actuala, precum si solutiile identificate pentru demararea acestui nou proiect din domeniul aeronautic. Astfel, a fost avansat termenul de 1 decembrie 2023 pentru infiintarea unei societati pe actiuni, cu participarea consiliilor judetene care au in operare aeroporturi, numele rezervat pentru aceasta noua companie fiind: Liniile Aeriene Romane (LAR)”, anunta Camera de Comert si Industrie a Romaniei.

La reuniune au participat, atat fizic, cat si online, reprezentantii consiliilor judetene din: Arad, Brasov, Bacau, Constanta, Maramures si Sibiu. De asemenea, intalnirea a beneficiat si de prezenta reprezentantilor mediului academic, care au intocmit studiul privind conectivitatea aeriana, si de cea a specialistilor din domeniul aeronautic din cadrul Aeroportului Delta Dunarii Tulcea, Aeroportului International Arad, Aeroportului International Maramures, Aeroportului Stefan cel Mare din Suceava, Aeroportului International Craiova si Regional Air Services Tuzla.


In momentul de fata, daca cineva isi doreste sa ajunga pe calea aerului de la Constanta la Timisoara, va trebui sa faca o escala la Roma sau Milano, deoarece nu exista o cursa directa intre cele doua orase ale Romaniei. Vorbim practic de o mare pierdere de timp si de bani. Noul operator aerian propus de CCIR, care va avea forma unei societati pe actiuni, cu participarea consiliilor judetene ca actionari, va opera cu un numar semnificativ de aeronave de mica capacitate intre cele mai importante orase ale tarii. Pentru oamenii de afaceri si nu numai, acest lucru va insemna ca, in cursul unei singure zile, se pot deplasa pe teritoriul Romaniei intre orase situate la sute de kilometri distanta unul de celalalt, economia de bani si de timp fiind evidenta. De la prima intalnire pe aceasta tema m-am bucurat sa vad ca, in urma discutiilor, consiliile judetene au agreat acest proiect. Iata ca azi facem primii pasi cu adevarat in sensul infiintarii noii companii aeriene romanesti”, a declarat presedintele CCIR, Mihai Daraban.


Prezent la intalnire, presedintele Consiliului Judetean Brasov, Serban Todorica-Constantin a subliniat faptul ca „de acest nou proiect vor beneficia nu numai oamenii de afaceri. Exista doctori chirurgi de exemplu, specializati in diferite domenii, care au nevoie sa se deplaseze dintr-un oras in altul pentru anumite proceduri medicale speciale. De asemenea, pot exista cazuri de urgente medicale care pot fi rezolvate mai bine in diferite orase ale Romaniei. Nu in ultimul rand, trebuie sa ne gandim si la turism, o astfel de companie putand da un impuls serios acestui domeniu economic”.

Articolul precedentA FOST DESEMNAT CASTIGATORUL CONTRACTULUI PENTRU LARGIREA DN1A DIN MOGOSOAIA – Asocierea Maristar Com – Hydrostroy AD castiga contract de 61,56 milioane lei, fara TVA
Articolul următorREGULI NOI PENTRU SOFERI – Aplicarea tarifelor de prima maxime de asigurare RCA, prelungita pana la finalul anului. Ce trebuie sa stie pagubitii Euroins

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.