PODURI DEMOLATE IN CLUJ – Doua poduri noi vor fi construite pe DJ 161 si DJ 107M

Doua poduri vor fi demolate in judetul Cluj, pentru a fi construite altele noi, pe DJ 161, in localitatea Paglisa, si pe DJ 107M, la Savadisla.

Astfel, Consiliul Judetean Cluj a demarat lucrarile de demolare a podului situat pe drumul judetean DJ 161, la kilometrul 30+977, in localitatea Paglisa, si construirea unuia nou pe acelasi amplasament. Necesitatea reabilitarii complete a podului a fost determinata de starea avansata de degradare in care se afla acesta. Astfel, in baza propunerii expertilor in domeniu, s-a luat decizia demolarii vechiului pod si construirii unui pod nou.

Ne dorim ca toate podurile situate pe drumurile judetene sa poata fi folosite in siguranta o perioada cat mai lunga de timp. Punem, astfel, in practica un program amplu care a demarat prin construirea mai multor poduri noi, cum ar fi cele din localitatile Valeni si Jichisu de Jos finalizate in cursul anului 2021”, spune Alin Tise, presedintele Consiliului Judetean Cluj.

Noul pod va avea o lungime de 34,60 metri si o singura deschidere in lungime de 25,40 metri, o deschidere reprezentand distanta intre doua picioare de pod. Partea carosabila va avea latimea de 7,80 metri.

De asemenea, constructia noului pod prevede doua trotuare cu o latime de 1,15 metri si doua grinzi pentru montarea parapetilor directionali, respectiv pietonali.

Calea de rulare este prevazuta cu hidroizolatie performanta, protectie hidroizolatie si doua straturi de asfalt.

Nu in ultimul rand, se vor executa lucrari de amenajare a albiei prin realizarea de ziduri de dirijare.

In perioada executiei lucrarilor la noul pod circulatia rutiera a fi asigurata de un pod provizoriu In lungime de 14,80 metri, amplasat in amonte de podul existent si care va fi realizat din elemente prefabricate.

Lucrarile sunt executate de SC ZSN Cardinal SRL si au o valoare de 6.305.521,88 de lei (fara TVA), finantarea fiind preconizata a fi asigurata prin Programul National de Investitii ”Anghel Saligny”, dar si din bugetul local. Durata maxima de executie a lucrarilor este de 36 luni.

Pod nou si pe DJ 107M, la Savadisla

De asemenea, vechiul pod din localitatea Savadisla, pe drumul judetean DJ 107M, la km 11+269, va fi demolat. Pana la realizarea noului pod, se va circula pe o ruta ocolitoare (DJ 107M Vlaha – DJ 103V Valisoara – DJ 107L – Lita (DJ 107M) si retur).

Consiliul Judetean Cluj demareaza astfel lucrarile de demolare a vechiului pod situat pe raza localitatii Savadisla, la km 11+269 al drumului judetean DJ 107M Luna de Sus– Vlaha – Savadisla – Lita – Liteni – Sacel – Baisoara – Iara – Surduc – Buru – limita cu judetul Alba.

Constructia noului pod, determinata de degradarile constante la infrastructura si suprastructura acestuia, a completat lucrarile de modernizare si reabilitare a intregului drum judetean DJ 107M, lucrari ce urmeaza a fi finalizate in cursul acestui an. Fiind un drum foarte important, ne dorim ca atat noul pod, cat si intregul drum judetean sa fie modernizate la cele mai inalte standard de calitate”, adauga Alin Tise.

Necesitatea reconstruirii complete a noului pod a fost determinata de starea avansata de degradare in care se afla acesta. Astfel, s-a luat decizia demolarii vechiului pod si construirea unuia nou, pe vechiul amplasament, arata CJ Cluj.

Noul pod va avea o latime de 10,70 metri, cu o parte carosabila de 7,80 metri pe doua sensuri de circulatie si doua trotuare cu latimea utila de un metru, lungimea totala a acestuia fiind de 13,50 metri.

Suprastructura este prevazuta din 16 grinzi prefabricate din beton armat precomprimat, placa de suprabetonare cu elemente de cale trotuare si parapeti pietonali, hidroizolatie si protectie hidroizolatie, precum si doua straturi de asfalt.

Termenul de finalizare a noului pod este sfarsitul anului 2023.

Articolul precedentGARA DE NORD, “O RUSINE NATIONALA”- Grindeanu a trimis corpul de control la cea mai mare gara din Romania. Planeaza suspiciuni asupra firmelor romanesti care trebuie sa reabiliteze Gara de Nord
Articolul următor46 DE KM DE DRUMURI JUDETENE DIN PRAHOVA AU FOST MODERNIZATE – Investitiile se ridica la 153 milioane lei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.