DRUM DE MARE VITEZA INTRE BOTOSANI SI SUCEAVA – Autoritatile lanseaza licitatia pentru documentatia tehnica pentru drumul de mare viteza dintre Suceava si Botosani

Consiliul Judetean Botosani anunta ca e in plina licitatie pentru documentatia tehnica pentru drumul de mare viteza dintre Suceava si Botosani. Acesta ar fi cel mai avansat dintre marile proiecte de infrastructura rutiera pentru regiunea Moldovei.

Suntem in plina licitatie pentru realizarea documentatiei tehnice pentru drumul de mare viteza care va uni Suceava de Botosani. Mai mult, impreuna cu partenerii nostri de la Primaria Botosani, Consiliul Judetean Suceava si Primaria Suceava am facut demersuri pentru a prelua, impreuna, si executia drumului de mare viteza, pentru care continuam demersurile sa-l realizam in regim de autostrada„, a spus Doina Federovici, presedintele CJ Botosani.

Drumul de mare viteza Botosani – Suceava va face conexiunea intre Centura municipiului Botosani si A7, care este cel mai avansat dintre marile proiecte de infrastructura rutiera pentru regiunea Moldovei.

De asemenea, la Tudora, a avut loc dezbaterea publica pentru emiterea Acordului de mediu pentru tronsonul de autostrada Pascani – Suceava, care asigura conectivitatea judetului cu Autostrada Moldovei (A7) si Autostrada Unirii (A8).

In timpul dezbaterilor nu s-au ridicat probleme de mediu care sa nu fi fost deja prevazute si luate in calcul de echipa de proiectare si care sa puna probleme in implementarea proiectului, precizaeza CJ Botosani.

Este o investitie mult dorita, o investitie care reprezinta practic un pasaport pentru dezvoltarea regiunii. Ziua de astazi marcheaza un punct de inflexiune pentru evolutia Tarii de Sus care nu ar fi fost posibil daca nu vorbeam cu totii aceeasi limba, cea a administratiei, daca nu puneam mai presus de orice interesul public. La Tudora a fost prezenta echipa social-democrata din Botosani, conducerea Consiliului Judetean Botosani, parlamentarii social-democrati Marius Budai, Dan Slincu si Alexandra Hutu, subprefecti, primari si viceprimari, precum si reprezentanti ai judetului Suceava in frunte cu presedintele Consiliului Judetean, Gheorghe Flutur, reprezentanti ai societatii civile din Moldova pentru a sustine acest proiect si a transmite un mesaj foarte clar: Locuitorii judetelor noastre nu sunt romani de rangul II, au aceleasi obligatii, dar si aceleasi drepturi ca toti romanii. Deci, implicit au si ei dreptul la viitor! Iar noi, noi suntem garantul acestui drept!”, a declarat Doina Federovici, presedintele Consiliului Judetean Botosani.

Pe 27 august 2021, Consiliul Judetean Botosani emitea certificatul de urbanism pentru acest sector ce traverseaza judetul Botosani.

Atunci, multi s-au aratat neincrezatori, au fost chiar ironici, dar uitati ca, astazi suntem foarte aproape de finalizarea Studiului de Fezabilitate. Si nu ne oprim aici”, adauga ea.

Articolul precedentCFR MARFA A VANDUT VAGOANE SI LOCOMOTIVE DE 55 MILIOANE LEI – Compania a scos la vanzare peste 7.000 de vagoane si peste 500 de locomotive, ca sa plateasca inapoi ajutorul de stat nelegal
Articolul următorSE TOARNA PRIMUL STRAT DE ASFALT PE CENTURA NOJORID – Centura Nojorid si Santandrei costa 84 milioane lei fara TVA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.