PODUL VECHI DE 70 DE ANI DE LA SADU VA FI DEMOLAT – Noul pod de pe DJ 105G va avea 20 de metri si va costa 6,86 milioane lei

Podul din centrul comunei Sadu va fi demolat, in locul lui urmand a fi construit unul mai lat, cu trotuare pentru pietoni. Podul preia traficul din Sadu spre Talmaciu, Sibiu, Rau Sadului si Sadurel, fiind un obiectiv important pentru locuitorii intregii zone.

Construit in urma cu aproximativ 70 de ani, podul de pe DJ 105G, care traverseaza raul Sadu, prezinta o stare avansata de degradare si este nesigur pentru pietoni, neavand trotuare. El va fi inlocuit printr-o investitie a Consiliului Judetean Sibiu, care a obtinut finantare prin Programul National „Anghel Saligny”.

Valoarea totala a investitiei este de 6,86 milioane lei, din care 6,61 milioane lei sunt fonduri nerambursabile.

Noul pod va avea o lungime de 20,7 metri, o latime de 10,8 metri, fiind prevazut cu trotuare pentru pietoni, amplasate pe ambele laturi.

Contractul de finantare a fost semnat intre Consiliul Judetean Sibiu si Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Amenajarii Teritoriului, astfel incat, dupa finalizarea licitatiei aflata deja in derulare, va fi desemnata compania care va realiza proiectarea si lucrarile de constructie.

Termenul de realizare a proiectului tehnic este de 4 luni, cel aferent executiei lucrarilor fiind de 12 luni de la data emiterii ordinului de incepere.

Articolul precedentCFR ACCELEREAZA RITMUL LA TRONSONUL CRAIOVA-DROBETA-CARANSEBES – A fost lansata licitatia pentru ultimele doua loturi. Investitia depaseste 3 miliarde lei, fara TVA. Se doreste cresterea vitezei de deplasare la 160 km/h si modernizarea instalatiilor de electrificare
Articolul următorTRAFIC IN CRESTERE PE AEROPORTURILE DIN BULGARIA – Aeroporturile de coasta din Bulgaria au inregistrat peste 151.000 de pasageri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.