AUTOSTRADA A13 SIBIU-FAGARAS – Turcii vor construi tronsonul 1 intre Boita-Avrig/Marsa, pentru 1,899 miliarde de lei, fara TVA

CNAIR a desemnat astazi castigatorul licitatiei pentru constructia tronsonului 1 (Boita – Avrig/Marsa) al autostrazii Sibiu-Fagaras (A13). Constructorul turc (MAKYOL INSAAT SANAYI TURIZM VE TICARET A.S.) are la dispozitie 48 de luni (12 luni proiectare si 36 de luni executie) pentru finalizarea celor 14,25 km ai acestui tronson.

Contractul in valoare de 1,899 miliarde de lei (fara TVA) este finantat prin Programul Transport 2021 – 2027 (PT).

Pe acest tronson vor fi construite inclusiv 6 viaducte si 17 poduri (printre care un viaduct in lungime de 911 m).

Semnarea contractului va fi posibila dupa expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestatii si respectiv dupa solutionarea contestatilor/plangerilor formulate in cadrul procedurii de atribuire.

Autostrada Sibiu-Fagaras A13. Avem castigatorul pentru executia Tronsonului 1. Astazi a fost desemnat castigatorul pentru proiectarea si executia Tronsonului 1 Boita (Autostrada Sibiu-Pitesti) – Avrig-Marsa (DJ 105G), fiind vorba tot de constructorul turc MAKYOL Insaat Sanayi Turizm ve Ticaret A.S.”, spune secretarul de stat din Ministerul Transporturilor, Irinel Scriosteanu.

Contractul pentru constructia acestui tronson prevede executia a:

  • 14,25 km lungime
  • 6 viaducte, cel mai lung avand o lungime de 911 metri
  • 17 poduri

Durata contractului este de 48 luni, din care 12 luni reprezinta perioada pentru proiectare, iar 36 luni reprezinta perioada pentru executia lucrarilor.

Traseul Autostrazii Sibiu-Fagaras porneste din dreptul localitatii Boita si se termina in apropierea Municipiului Fagaras. Trece adiacent de localitatile Turnu Rosu, Sebesu de Jos, Racovita, Marsa – Avrig, Porumbacu de Jos – Porumbacu de Sus, Sarata, Scoreiu, Carta, Arpasu de Jos, localitati ce apartin judetului Sibiu si de localitatile Ucea de Jos – Ucea de Sus, Vistea de Jos – Vistea de Sus, Dragus, Sambata de Jos, Voila – Voivodeni, Dridif – Luta, Hurez, Municipiul Fagaras si Ileni, din judetul Brasov.

Inca un pas pentru constructia autostrazii Sibiu- Fagaras, parte a A13! CNAIR a desemnat astazi castigatorul pentru proiectarea si executia tronsonului 1, Boita- Avrig- Marsa (DJ105G) in lungime de 14,25 km. Constructorul turc are la dispozitie 12 luni pentru proiectare si 36 de luni pentru executia lucrarilor. Valoarea contractului finantat din Programul Transport este de 1,89 miliarde lei fara TVA. In cadrul acestui contract, antreprenorul va trebui sa construiasca 6 viaducte si 17 poduri- printre care un viaduct in lungime de 911 m, de o complexitate tehnica ridicata. Mai exact: Viaductul Nod Boita pe breteaua 3 peste DN 7, breteaua 1 si breteaua provizorie de descarcare in DN7”, spune si ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Semnarea contractului va fi posibila dupa expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestatii si dupa solutionarea acestora, daca vor exista.

In acest moment avem semnate contracte pentru proiectarea si executia primilor 39,47 km ai autostrazii Sibiu – Fagaras, astfel:

– Tronsonul 3: Arpasu de Jos (DN1) – Sambata de Sus (DJ 105B) (17,61 km)

– Tronsonul 4: Sambata de Sus (DJ 105B) – Municipiul Fagaras (16,26 km) si drum de legatura cu DN1 (5,6 km).

Mai mult, in faza finala de evaluare sunt si ofertele pentru desemnarea castigatorului contractului pentru proiectarea si executia tronsonului 2, Avrig- Marsa (DJ105G) – Arpasu de Jos (DN1) in lungime de 19,92 km.

Autostrada Sibiu- Fagaras (cu o lungime de 68,04 km) este una dintre sectiunile A13 care va face legatura dintre Sibiu si Bacau in lungime de aproximativ 297 km.

Lungimea totala a autostrazii este de 68 km si este impartita in 4 tronsoane, al caror stadiu este urmatorul:

  • Tronsonul 1 Boita (Autostrada Sibiu-Pitesti) – Avrig-Marsa (DJ 105G)

Lungime: 14,2 km

Stadiu: castigator desemnat astazi, 22 septembrie 2023

  • Tronsonul 2 Avrig-Marsa (DJ 105G) – Arpasu de Jos (DN1)

Lungime: 19,9 km

Stadiu: ofertele depuse sunt in curs de evaluare

  • Tronsonul 3 Arpasu de Jos (DN1) – Sambata de Sus (DJ 105B)

Lungime: 17,6 km

Stadiu: a fost semnat contractul cu constructorul in luna august 2023

  • Tronsonul 4 Sambata de Sus (DJ 105B) – Municipiul Fagaras/ Drum de legatura cu DN 1

Lungime: 16,2 km

Stadiu: a fost semnat contractul cu constructorul pe 20 septembrie 2023

Articolul precedentAPARE O NOUA STATIE DE METROU – Statia de metrou „Tudor Arghezi” va fi data in folosinta pana la 15 noiembrie. Investitia se ridica la 50 milioane euro
Articolul următorPARCARE DE 14,6 MILIOANE EURO LA AEROPORTUL DIN CLUJ-NAPOCA – Au inceput lucrarile la Park & Ride-ul cu 863 locuri de parcare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.