PRELUNGIREA GHENCEA VA FI LARGITA LA PATRU BENZI – Contractul de 41,91 milioane lei, fara TVA, poate fi semnat. Constructorul este acelasi care a finalizat Pasajul Domnesti

Contractul pentru largirea la patru benzi a Prelungirii Ghencea poate fi semnat. In termenul legal de 10 zile, nu au fost depuse contestatii la procedura de atribuire a contractului pentru proiectarea si executia lucrarilor pentru proiectul de supralargire Prelungirea Ghencea intre Cartierul Latin si Pasajul Domnesti (tronson de drum preluat de Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere #CNAIR).

Astfel, Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere CNAIR poate semna contractul, dupa aducerea documentelor solicitate de catre castigatorul Asocierea TRACON S.R.L. – ACVATOT S.R.L., fiind vorba despre acelasi constructor care a finalizat Pasajul Domnesti”, spune secretarul de stat din Ministerul Transporturilor, Irinel Scriosteanu.

Proiectul prevede:

  • largirea la 4 benzi a strazii Prelungirea Ghencea, intre strada Maracineni si Pasajul Domnesti, precum si conexiunea cu infrastructura existenta (pasajul Domnesti)
  • realizarea pistelor pentru biciclete
  • amenajarea trotuarelor pe ambele parti ale drumului, cu latimea de 3 m si piste de biciclete cu latimea de 1,5 m
  • modernizarea sistemului de iluminat
  • realizarea sistemului de canalizare pluviala
  • amenajarea a 2 statii de autobuz
  • amenajarea unei zone mediana 2 x 4 m, pentru dezvoltarea ulterioara cu cale dubla de tramvai printr-o investitie viitoare a Primariei Municipiului Bucuresti
  • amenajarea unor intersectii semaforizate: intersectia dintre Prelungirea Ghencea – Acces Cartierul Latin (km 4+710); intersectia dintre Prelungirea Ghencea – Accese (km 4+850); trecerea de pietoni pe Prelungirea Ghencea (km 5+220)

Traseul sectorului de drum se afla pe teritoriul administrativ al Municipiului Bucuresti (Sectorul 6) si al judetului Ilfov (Bragadiru si Clinceni) si este cuprins intre strada Maracineni si Pasajul Domnesti.

Valoarea contractului este de 41,91 milioane lei, fara TVA, iar sursa de finantare este din fonduri externe nerambursabile. Durata contractului este de 12 luni, din care 2 luni perioada de proiectare si 10 luni perioada de executie a lucrarilor.

Acest proiect se realizeaza la solicitarea si in colaborare cu Consiliul Judetean Ilfov – prin presedintele Hubert Thuma, cu Primaria orasului Bragadiru – prin primarul Gabriel Lupulescu, cu Primaria comunei Clinceni – prin primarul Adrian Budeanu si cu Primaria comunei Domnesti – prin primarul Ghita Adrian.

Articolul precedentINCEP LUCRARILE LA INELUL RUTIER METROPOLITAN ORADEA – LOTUL 2 – Austriecii de la PORR pregatesc santierul.Lucrarile vor fi terminate in toamna anului viitor
Articolul următor3,5 MILIARDE LEI FARA TVA PENTRU 64 DE KM DE DRUM – Trei contracte au fost semnate de ministrul Sorin Grindeanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.