INCEP LUCRARILE LA INELUL RUTIER METROPOLITAN ORADEA – LOTUL 2 – Austriecii de la PORR pregatesc santierul.Lucrarile vor fi terminate in toamna anului viitor

Incep lucrarile la Inelul Rutier Metropolitan Oradea – Lotul 2. Consiliul Judetean Bihor a emis marti, 19 septembrie, ordinul de incepere a lucrarilor pentru Inelul Rutier Metropolitan – Lotul 2: km 9+055 – 17+017. Acest tronson este cuprins intre Baile Felix si Osorhei, ocolind localitatile Baile 1 Mai si Cheriu, si are o lungime de 8 kilometri.

Cea mai complexa lucrare pe acest tronson este viaductul ce traverseaza zona de acumulare si drumul comunal spre Betfia. Zona in care va traversa drumul este in amonte de statiunea 1 Mai. Intr-o prima etapa se vor executa forajele si fundatiile pentru pilonii acestuia. In conditiile in care nu vor fi intarzieri cauzate de relocarea a doua retele electrice de inalta tensiune, in toamna anului viitor lucrarile vor fi terminate”, a precizat Ilie Bolojan, presedintele Consiliului Judetean Bihor.

Firma PORR Construct a inceput organizarea de santier si lucrarile pregatitoare: decopertarea stratului vegetal, pregatirea terenului pentru amplasarea forezei si amenajarea drumurilor de acces. Termenul de executie este de 18 luni.

In ceea ce priveste Lotul 1, cu o lungime de 9 kilometri, cuprins intre Nojorid si viaductul care va fi construit peste DN 76 la iesirea din Baile Felix, ordinul de incepere a lucrarilor va fi emis in urmatoarele zile. Intre timp, constructorul (S.C. ASFAMIXT S.R.L, S.C. OPR ASFALT S.R.L. si S.C. DACIA FABER S.R.L) face organizarea de santier.

Inelul rutier metropolitan va avea o lungime de 17 kilometri si va fi prevazut cu o banda pe fiecare sens de circulatie.

Obiectivul de investitii „Inel Rutier Metropolitan Oradea – Lot 1: km 0+000 – 9+055 si Lotul 2: km 9+055 – 17+017” este finantat prin Programul National „Anghel Saligny”, din alocarile pentru Municipiul Oradea si Consiliul Judetean Bihor. Contributia guvernamentala reprezinta 80% din valoarea totala a investitiei, iar 20% reprezinta contributia Consiliului Judetean Bihor si a Primariei Oradea.

Pentru realizarea acestei investitii, Consiliul Judetean Bihor a incheiat protocoale de colaborare cu Primaria Municipiului Oradea si Primariile comunelor Osorhei, Sanmartin si Nojorid.

Articolul precedentSANTIERUL NAVAL ORSOVA TRECE PE PROFIT – De la pierderi jumatate de milion de euro anul trecut, compania isi revine cu un profit de peste 100.000 euro
Articolul următorPRELUNGIREA GHENCEA VA FI LARGITA LA PATRU BENZI – Contractul de 41,91 milioane lei, fara TVA, poate fi semnat. Constructorul este acelasi care a finalizat Pasajul Domnesti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.