NEREGULI GRAVE INTR-UN PROIECT DE INFRASTRUCTURA IN BULGARIA – Un proiect de infrastructura feroviara este anchetat de Oficiul European de Lupta Antifrauda. Bulgaria, obligata sa recupereze 38 milioane euro

Investigatiile efectuate de Oficiul European de Lupta Antifrauda (OLAF) si de Parchetul European (EPPO) au evidentiat posibile nereguli in implementarea unui proiect de infrastructura feroviara in Bulgaria, informeaza organismul european.

OLAF a efectuat o investigatie in stransa cooperare cu procurorii europeni delegati ai EPPO din Bulgaria, analizand posibile nereguli intr-un proiect finantat de UE pentru modernizarea infrastructurii feroviare locale.

Ancheta OLAF s-a concentrat pe prejudiciul financiar cauzat de presupusele nereguli, in special in timpul procedurii de achizitie si al implementarii proiectului. Potrivit investigatiei OLAF, doi dintre ofertantii castigatori fie nu aveau capacitatile tehnice necesare pentru a implementa proiectul, fie si-au falsificat capacitatile financiare.

OLAF si-a incheiat cazul cu recomandari de recuperare a peste 38 de milioane de euro si de a preveni cheltuielile suplimentare de 92 de milioane de euro. CINEA – Agentia Executiva Europeana pentru Clima, Mediu si Infrastructura – este autoritatea care poate continua acum recomandarile OLAF.

Ancheta EPPO este in curs de desfasurare si se concentreaza pe posibile infractiuni – cum ar fi utilizarea abuziva a fondurilor UE si spalarea banilor – si include un al doilea proiect feroviar pe care EPPO il estimeaza la o suma suplimentara de 111 milioane euro.

Impreuna, am prevenit cheltuirea nejustificata a peste 92 de milioane de euro si am recomandat recuperarea a peste 38 de milioane de euro, bani care apartin contribuabililor europeni. Aceasta investigatie este un exemplu al modului in care cooperarea dintre administratia (OLAF) si procedurile penale (EPPO) de combatere a fraudei ar putea aduce cea mai buna protectie a intereselor financiare ale UE”, spune Ville Itälä, directorul general al OLAF.

Articolul precedentCUM ARATA BULEVARDUL CONSTRUIT IN 60 DE ZILE – Robert Negoita promite mai multe ”surprize” pentru aceasta zona
Articolul următorIMAGINI NOI DE PE SANTIERUL AUTOSTRAZII SIBIU – PITESTI – Pe tronsonul Curtea de Arges-Pitesti, stadiul lucrarilor a ajuns la jumatate. Traficul ar putea fi deschis in 2025

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.