IMAGINI NOI DE PE SANTIERUL AUTOSTRAZII SIBIU – PITESTI – Pe tronsonul Curtea de Arges-Pitesti, stadiul lucrarilor a ajuns la jumatate. Traficul ar putea fi deschis in 2025

Lucrarile pe sectiunea 5 a autostrazii Sibiu – Pitesti avanseaza rapid astfel ca lotul Curtea de Arges-Pitesti ar putea fi deschis anul viitor, inainte de termenul stabilit. CNAIR a publicat imagini de pe santierul Autostrazii Sibiu – Pitesti, Sectiunea 5: Curtea de Arges-Pitesti, km 92+600 – km 122+950″, pentru a arata care este stadiul lucrarilor si ritmul in care se lucreaza. 

Stadiul fizic al lucrarilor de pe sectiunea 5, unul dintre capetele autostrazii Sibiu – Pitesti, in lungime de 30,35 kilometri, a ajuns la 46,62%, in timp ce stadiul financiar a ajuns la 37,96%. Vezi aici clipul.

Antreprenorul Webuild S.p.A. realizeaza acum urmatoarele lucrari: umpluturi de pamant, profilare taluz/asternere pamant vegetal, umplutura de balast, asternere strat superior de fundatie din balast stabilizat cu liant hidraulic, cofrare, armare si betonare structuri, preasamblare tronsoane tablier metalic, lucrari montare esafodaj pentru zid de garda culee si umpluturi din balast la acostamente la nodul rutier Bascov.

Traficul pe acest segment de autostrada trebuie sa se deschida in anul 2025.

Sectiunea 5 reprezinta unul dintre capetele autostrazii, are o lungime de 30,35 km, iar traseul incepe in zona localitatii Curtea de Arges si continua paralel cu raul Arges, pe teritoriul localitatilor Curtea de Arges, Baiculesti, Merisani, Malureni, Budeasa, Bascov si Pitesti, pana la actuala centura a Municipiului Pitesti.

Stadiu fizic: 46.62%

Stadiu financiar: 37.96%

Antreprenorul Webuild S.p.A. realizeaza urmatoarele lucrari:

– Umpluturi de pamant

– Profilare taluz/asternere pamant vegetal

– Umplutura de balast

– Asternere strat superior de fundatie din balast stabilizat cu liant hidraulic

– Cofrare, armare si betonare structuri

– Preasamblare tronsoane tablier metalic

– Lucrari montare esafodaj pentru zid de garda culee

– Umpluturi din balast la acostamente la Nod Rutier Bascov

– Lucrari pentru ITS, Iluminat si relocari utilitati

Personal mobilizat: 582

Autobasculante: 167

Utilaje: 95

Instalatii de foraj: 4

Macarale: 17

Contractul pentru proiectarea si executia sectiunii 5 Curtea de Arges – Pitesti a fost atribuit lui Astaldi/WeBuild pentru suma de 1,71 miliarde de lei fara TVA. Autostrada Sibiu – Pitesti va avea o lungime de 122,11 kilometri, fiindca impartita in cinci loturi. 

Sectiunea 5 prevede construirea a 3 noduri rutiere, 21 structuri principale, 175 structuri minore, un spatiu de servicii tip S2, parcare de scurta durata si doua centre de intretinere si coordonare.

Pe santierul sectiunii 5, Curtea de Arges – Pitesti a Autostrazii Sibiu – Pitesti, se construiesc 3 noduri rutiere: Nod rutier Bascov, Nod rutier Curtea de Arges si Nod rutier Baiculesti.

Contractul pentru proiectarea si executia lotului 5 Pitesti- Curtea de Arges a fost semnat in mai 2020 cu antreprenorul Astaldi pentru 1,7 miliarde lei.

Investitia este una ampla si cuprinde:

  • 13 poduri;
  • 3 pasaje;
  • un viaduct;
  • 3 noduri rutiere la Curtea de Arges, Baiculesti si Bascov;
  • 2 spatii de servicii, cate unul pe fiecare sens, care vor fi amenajare modern;
  • 2 parcari de scurta durata, de-o parte si de alta a drumului;
  • 2 centre de coordonare si intretinere, la Bascov si la Curtea de Arges

Sectiunea 5 are circa 30,35 km, incepe de unde se termina actuala A1 la Pitesti (Bascov) si ajunge pana la Curtea de Arges. Constructorul Astaldi a fost contractat in mai 2020 pe circa 356 milioane de euro, iar prima etapa a fost proiectarea.

Valoarea contractului este de 1.710.277.069,34 lei fara TVA, iar durata de realizare este de 60 luni, respectiv 12 luni perioada de proiectare si 48 de luni pentru executia lucrarilor.

Articolul precedentNEREGULI GRAVE INTR-UN PROIECT DE INFRASTRUCTURA IN BULGARIA – Un proiect de infrastructura feroviara este anchetat de Oficiul European de Lupta Antifrauda. Bulgaria, obligata sa recupereze 38 milioane euro
Articolul următorINCEP EXPROPRIERILE PENTRU METROUL PANA LA AEROPORT – Guvernul aloca 34,58 milioane lei pentru eliberarea traseului viitoarei Magistrale 6

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.