PREMIERA LA AEROPORTUL DIN IASI – Aeroportul din Iasi este primul aeroport din Romania care va avea o sursa de energie regenerabila

Aeroportul din Iasi este primul aeroport din Romania care va avea o sursa de energie regenerabila, anunta Consiliul Judetean Iasi. Planul de modernizare al aeroportului prevede constructia unui nou terminal, o parcare, dar si realizarea unui parc de panouri solare pe o suprafata de 1 hectar si cu o capacitate de 1 MWh.

Vizita a ministrului Mediului, Apelor si Padurilor, Mircea Fechet, la Iasi Airport, primul aeroport din Romania care va avea o sursa de energie regenerabila”, anunta CJ Iasi.

Presedintele Consiliului Judetean, Costel Alexe, alaturi de conducerea Aeroportului International Iasi, i-a prezentat ministrului Mircea Fechet proiectul de extindere si modernizare care prevede, pe langa un nou terminal si parcare, realizarea unui parc de panouri solare pe o suprafata de 1 hectar si cu o capacitate de 1 MWh.

La intalnire au participat, de asemenea, Marius Sorin Danga, vicepresedinte al CJ, Andrei Cazacu, administratorul public al judetului, si liderul grupului PMP din Consiliul Judetean, Marian Uscatu.

Vom crea infrastructura aeroportuara pentru ca Iasul sa fie principala poarta de comunicare cu Europa, dar si toate conditiile pentru ca acest proiect sa fie sustenabil”, a declarat presedintele CJ, Costel Alexe.

Viitorul terminal este realizat pe o suprafata de peste 30.000 de metri patrati, in conformitate cu obiectivele de protectie a mediului. De asemenea, echipamentele care vor fi montate in terminal vor fi de ultima generatie, cu un consum redus de energie.

De asemenea, terminalul T4 va avea echipamente de securitate de ultima generatie. Primele transporturi cu echipamente de scanare cu raze X au sosit pe santierul de la Aeroportul din Iasi.

Odata puse in functiune, aceste echipamente vor creste eficienta si viteza de procesare a fluxurilor de pasageri si a celor de bagaje.

Stadiul de executie a lucrarilor la viitorul terminal, al doilea ca marime din tara, a atins 60%.

Articolul precedentFONDURI EUROPENE PENTRU DRUMURILE JUDETENE DIN CLUJ – Lucrari de 142,6 milioane lei pentru reabilitarea DJ 107P si DJ 107N
Articolul următorINCEP LUCRARILE LA INELUL RUTIER METROPOLITAN ORADEA – Drumul are 17 km. Pana la sfarsitul saptamanii se obtine autorizatia de construire

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.