INCEP LUCRARILE LA INELUL RUTIER METROPOLITAN ORADEA – Drumul are 17 km. Pana la sfarsitul saptamanii se obtine autorizatia de construire

Incep lucrarile la inelul rutier metropolitan Oradea. Toate avizele au fost obtinute, iar pana la sfarsitul saptamanii va fi obtinuta autorizatia de construire. De luni, 11 septembrie, constructorii vor incepe lucrarile, iar drumul ar putea fi gata in toamna anului viitor, spune presedintele Consiliului Judetean Bihor, Ilie Bolojan.

Incepem lucrarile la inelul metropolitan. Azi am finalizat de verificat documentatia tehnica a tronsonului Osorhei – Baile Felix, prima jumatate a Inelului metropolitan (Lotul 2). Avand toate avizele obtinute, pana la sfarsitul saptamanii vom obtine autorizatia de construire si vom da ordinul de incepere a lucrarilor. De luni, 11 septembrie, constructorii vor incepe lucrarile”, spune Ilie Bolojan.

Cea mai complexa lucrare pe acest tronson este viaductul ce traverseaza zona de acumulare si drumul comunal spre Betfia.

Zona in care va traversa drumul este in amonte de statiunea 1 Mai. Intr-o prima etapa se vor executa forajele si fundatiile pentru pilonii acestuia.

Se fac lucrarile pregatitoare: decopertarea stratului vegetal, pregatirea terenului pentru amplasarea forezei si amenajarea drumurilor de acces. In conditiile in care nu vor fi intarzieri cauzate de relocarea a doua retele electrice de inalta tensiune, in toamna anului viitor lucrarile vor fi terminate, mai spune presedintele CJ Bihor.

Inelul Rutier Metropolitan va avea o lungime de 17 kilometri si va fi prevazut cu o banda pe fiecare sens de circulatie. Executia lucrarilor va fi realizata pe doua loturi. Primul tronson are o lungime de 9 kilometri si este cuprins intre Nojorid si viaductul care va fi construit peste DN76, la iesirea din Baile Felix. Cel de-al doilea sector de drum porneste de la acest viaduct si ajunge in Osorhei, ocolind localitatile Baile 1 Mai si Cheriu.

Pentru Lotul 2 a fost desemnat constructorul SC PORR CONSTRUCT SA, iar valoarea contractului este 81.688.374,45 lei, fara TVA. Inelul metropolitan va deschide o noua conexiune pe relatia DN 1 – DN 76 – DN 79, prin localitatile Osorhei, Baile Felix si Nojorid.

Presedintele Consiliului Judetean Bihor, Ilie Bolojan, a semnat in luna iulie contractul de proiectare si executie pentru Lotul 1 al Inelului Rutier Metropolitan.

Asocierea formata din SC ASFAMIXT SRL, SC OPR ASFALT SRL si SC DACIA FABER S.R.L va realiza proiectul in 24 de luni, valoarea contractului fiind de 70.143.942,59 lei, fara TVA. Sunt prevazute 4 luni pentru proiectare, 2 luni pentru obtinerea avizelor si autorizatiilor si 18 luni pentru executie.

”Din toamna se va lucra pe tot tronsonul dintre Baile Felix si Nojorid. Conform contractului, in 18 luni lucrarile trebuie finalizate. Cel mai tarziu, in primavara anului 2025 vom circula si pe acest drum. Cea mai complexa portiune a lucrarilor este viaductul peste drumul national DN 76 si peste lacul de langa drum, la iesirea din Baile Felix spre Hidisel”, a precizat Ilie Bolojan, presedintele Consiliului Judetean Bihor, in luna iulie.

Obiectivul de investitii „Inel Rutier Metropolitan Oradea – Lot 1: km 0+000 – 9+055 si Lotul 2: km 9+055 – 17+017” este finantat prin Programul National „Anghel Saligny”, din alocarile pentru Municipiul Oradea si Consiliul Judetean Bihor. Contributia guvernamentala reprezinta 80% din valoarea totala a investitiei, iar 20% reprezinta contributia Consiliului Judetean Bihor si a Primariei Oradea.

Pentru realizarea acestei investitii, Consiliul Judetean Bihor a incheiat protocoale de colaborare cu Primaria Municipiului Oradea si Primariile comunelor Osorhei, Sanmartin si Nojorid.

Articolul precedentPREMIERA LA AEROPORTUL DIN IASI – Aeroportul din Iasi este primul aeroport din Romania care va avea o sursa de energie regenerabila
Articolul următorS-AU MONTAT PRIMELE GRINZI LA KM 0 AL AUTOSTRAZII MOLDOVEI – Primul lot din A7 ar trebui sa fie dat in trafic anul viitor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.