RECORD DE PASAGERI PE AEROPORTUL DIN IASI – Noul terminal este construit 60%

Numarul de pasageri de pe Aeroportul Iasi a atins cel mai mare nivel inregistrat vreodata. IASI Airport a incheiat luna iulie cu un numar total de 250.251 de pasageri imbarcati si debarcati. Astfel, aeroportul din inima Moldovei continua sa fie pe locul doi in topul aeroporturilor regionale din tara, dupa cum reiese din datele furnizate de Asociatia Aeroporturilor din Romania.

Comparativ cu aceeasi perioada a anului 2019, cresterea traficului la Iasi este de peste 88%, iar fata de cea din 2022, avansul este de aproximativ 41 de procente.

De la inceputul anului si pana la finalul lui iulie, Aeroportul din Iasi a fost tranzitat de 1,292,926 de pasageri, milionul de calatori din acest an fiind inregistrat, pentru prima data, in doar sase luni, mai devreme cu doua luni fata de anul trecut, arata datele publicate de Consiliul Judetean Iasi.

In ceea ce priveste numarul de miscari pe Aeroportul Iasi, in iulie au fost inregistrate 1.526 de aterizari si decolari, cu 29% mai multe fata de aceeasi luna a anului 2019 si cu circa 18% mai multe fata de cea din 2022.

La nivel national, cresterea traficului de pasageri pe aeroporturi, luna trecuta, a fost de peste 8% fata de perioda similara din 2022, si de aproape 7% fata de cea din 2019.

De asemenea, stadiul de executie a lucrarilor la viitorul terminal, al doilea ca marime din tara, a atins 60%. T4 va avea echipamente de securitate de ultima generatie.

Primele transporturi cu echipamente de scanare cu raze X au sosit pe santierul de la IASI Airport. Odata puse in functiune, aceste echipamente vor creste eficienta si viteza de procesare a fluxurilor de pasageri si a celor de bagaje”, precizeaza Consiliul Judetean Iasi.

Articolul precedentTQM MANAGEMENT VA PROIECTA 6 PASAJE PE DRUMURILE NATIONALE DIN ILFOV, IALOMITA, PRAHOVA SI IASI – Pasajele sunt jumatate finantate de Banca Europeana de Investitii
Articolul următorROMANIA SE PREGATESTE PENTRU CAMIOANELE ELECTRICE – 30% din transportul local de marfuri poate fi facut cu vehicule electrice pana in 2030

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.