DRUMUL EXPRES FOCSANI-BRAILA – Consiliul Tehnico-Economic al Ministerului Transporturilor a avizat proiectul Drumului Expres Focsani – Braila. Drumul de peste 73 km va costa 5,5 miliarde de lei, fara TVA

Studiul de fezabilitate al Drumului Expres Focsani – Braila a fost avizat in Consiliul Tehnico-Economic al Ministerului Transporturilor si Infrastructurii. Proiectul drumului expres Focsani – Braila, cu o valoare estimata de 5,5 miliarde de lei (fara TVA), prevede si plantarea a 155 de hectare de perdele forestiere.

Am avizat astazi proiectul Drumului Expres Focsani – Braila! Dupa avizarea indicatorilor tehnico-economici in Consiliul Tehnico Economic (CTE) al Ministerului Transporturilor urmeaza avizarea in Consiliul Interministerial de Avizare Lucrari Publice de Interes National si Locuinte si aprobarea prin Hotarare de Guvern”, anunta ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Acest nou drum de mare viteza va avea o lungime de 73,52 km iar pe traseu vor fi construite inclusiv:

– 57 de poduri/pasaje/structuri casetate,

– 6 noduri rutiere,

– 6 parcari.

Traseul Drumului Expres se desfasoara pe raza teritoriilor judetelor Vrancea si Braila.

Astazi a fost avizat in Consiliul Tehnico-Economic al Ministerului Transporturilor si Infrastructurii Studiul de Fezabilitate al Drumului Expres Focsani – Braila, dupa ce zilele trecute a fost avizat in CTE-ul CNAIR. In baza emiterii acestui aviz CTE de astazi, urmatorul pas consta in inaintarea documentatiei catre Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei pentru a fi avizata in Consiliul Interministerial, iar ulterior va fi promovata Hotararea de Guvern privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici”, spune, la randul sau, secretarul de stat din Ministerul Transporturilor, Irinel Scriosteanu.

Drumul Expres Focsani – Braila va avea o lungime de 73,5 km si este impartit in trei loturi:

  • Lotul 1 (28,2 km), care incepe de la nodul rutier Focsani cu Autostrada A7 si se termina la nodul rutier Maicanesti;
  • Lotul 2 (37,6 km), de la descarcarea provizorie din DJ204B, DN23B pana la descarcarea provizorie din DJ255A;
  • Lotul 3 (7,7 km), de la nodul rutier Silistea pana la nodul rutier cu Podul peste Dunare de la Braila/Galati – Tulcea.

Va cuprinde:

  • 2 benzi pe sens
  • 57 structuri (24 poduri, 31 pasaje, 2 structuri casetate)
  • 6 parcari de scurta durata
  • spatii de servicii tip S1
  • perdele forestiere
  • 6 noduri rutiere:

1) Nod rutier Focsani x A7

2) Nod rutier Milcovul (DN23A)

3) Nod rutier Maicanesti (DN23)

4) Nod rutier Corbu (DN23)

5) Nod rutier Silistea (DJ221C)

6) Nod rutier Braila

Valoarea estimata a acestui obiectiv de investitii este de 5,5 miliarde lei, fara TVA, iar sursa de finantare este asigurata din fonduri europene nerambursabile.

 

Articolul precedentLICITATIE DE APROAPE 30 MILIOANE LEI – DJ 795A de pe raza judetului Bihor, dintre Sumugiu si drumul spre Hidiselu de Sus, va fi modernizat
Articolul următorPOD NOU PESTE ARGES – Pe santierul viitoarei autostrazi Curtea de Arges-Pitesti se monteaza elementele tablierului metalic ale unui nou pod peste raul Arges

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.