CONSTRUCTORI BOTOSANENI PENTRU DJ 291B – Modernizarea drumului costa 27 milioane lei

Drumul Judetean Lozna – Calinesti – DN29C – Talpa va fi modernizat de constructori botosaneni. Drumul Judetean 291B, intre Lozna – Calinesti – DN 29C – Talpa, va fi modernizat prin intermediul unei finantari obtinute de catre Consiliul Judetean Botosani in cadrul Programului National de Investitii „Anghel Saligny”. Directia Judeteana de Drumuri si Poduri a finalizat licitatia si a desemnat o asociere formata din firmele botosanene Big Conf si Cornell’s Floor.

Modernizarea Drumlui Judetean 291B, Lozna – Calinesti – DN29C – Talpa, este un proiect important pentru Consiliul Judetean Botosani. Investitia, una dintre cele mai solicitate de catre locuitorii din zona de Nord-Vest a judetului, a devenit prioritara pentru actualul executiv al Consiliului Judetean, care a identificat solutia de finantare si si-a asumat realizarea documentatiei tehnice pentru a scurta perioada de implementare. Este un proiect care va trebui finalizat in urmatoarele 18 luni si care va aduce noi oportunitati de dezvoltare a regiunii”, a declarat Doina Federovici, presedintele CJ Botosani.

Valoarea totala a proiectului, in care este inclusa si TVA si cheltuielile neeligibile, este de aproximativ 27 de milioane de lei, din care 26,5 milioane de lei o reprezinta finantarea obtinuta prin PNI „Anghel Saligny”, iar diferenta este asigurata de catre Consiliul Judetean Botosani.

Durata de executie este de 18 luni de la emiterea ordinului de incepere a lucrarilor.

S-a finalizat licitatia privind executia lucrarilor si imediat ce constructorul va constitui garantia de buna executie vom emite ordinul de incepere a modernizarii celor sapte kilometri de drum de piatra. La fel ca si la celelalte investitii, vom solicita constructorului sa faca lucrari de calitate, pentru ca ne dorim o infrastructura rutiera care sa nu puna niciun fel de problema participantilor la trafic si sa reziste in timp. In ultimii ani, Consiliul Judetean Botosani a modernizat sectoare importante de drum judetean”, a declarat Dorin Birta, vicepresedintele Consiliului Judetean Botosani.

In ultimele doua luni, au inceput lucrarile de modernizare pe trei sectoare de drum judetean (DJ293A, Viisoara – Viisoara Mica – Cotusca; DJ294A, Avrameni – Panaitoaia – Dimitrie Cantemir – DN24C si Dl294B, Stefanesti – Murguta – Dobarceni), care totalizeaza aproximativ 25 de kilometri.

De asemenea, urmeaza a mai fi scos la licitatie pentru executarea lucrarilor de modernizare pe 10 kilometri din DJ291D Oroftiana; Baranca – Bajura.

Investitiile in infrastructura creeaza premisele dezvoltarii judetului, iar echipa Consiliului Judetean demonstreaza ca are capacitatea de a demara proiecte mult asteptate de botosaneni”, a conchis Doina Federovici.

Articolul precedentPORTUL CONSTANTA SFIDEAZA TRENDUL – Portul Constanta se indreapta spre un nou record de trafic de marfuri in acest an
Articolul următorCEL MAI MARE VAS DE CROAZIERA SE LANSEAZA LA APA – Primele calatorii vor avea loc in 2024, un bilet costa 2.000 de dolari

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.