STATIILE STB VOR FI DOTATE CU PANOURI DIGITALE – Calatorii vor afla in timp real programul autobuzelor si al tramvaielor

Aproape o mie de statii STB vor fi dotate cu panouri digitale, anunta primarul Capitalei, Nicusor Dan. Calatorii vor afla in timp real programul de circulatie a vehiculelor si ce variante de traseu au la dispozitie. Informarea se va face atat vizual, cat si audio.

Suntem in etapa de evaluare a ofertei depuse ca urmare a lansarii licitatiei in SEAP pentru achizitia studiului de fezabilitate”, spune primarul Nicusor Dan.

Valoarea totala estimata a studiului de fezabilitate este 756.408 lei fara TVA. Costul total al proiectului este de peste 28 de milioane de lei (5,68 milioane de euro) fara TVA.

Proiectul “Sistem ITS integrat Smart & Green Mobility pentru regiunea Bucuresti – Ilfov – Informarea calatorilor in statiile de transport public” este realizat cu fonduri PNRR.

De asemenea, calatorii pot folosi si aplicatia InfoTB, care arata cand urmeaza sa vina autobuzul/tramvaiul si metroul dar si daca are intarziere. Ai acces la o retea de transport cu peste 1.500 de vehicule care circula in Bucuresti si in zona metropolitana pe 170 de linii de suprafata urbane, regionale si expres, plus patru magistrale de metrou. Asadar, aplicatia te ajuta sa ajungi la destinatia dorita folosind atat mijloacele de transport in comun de suprafata, cat si metroul.

Poti alege sa incepi calatoria din punctul in care te afli, poti alege un alt punct de pe harta sau iti poti alege destinatia in functie de adresa, puncte de interes sau statia dorita. De asemenea, poti alege o locatie pe care ai mai cautat-o anterior.

Achizitionarea biletelor prin SMS pentru transportul de suprafata va putea fi realizata direct din aplicatie.

Aplicatia are nevoie de accesarea locatiei telefonului/dispozitivului utilizat pentru a porni si parcurge un traseu.

Articolul precedentDRUMUL BISTRITEI A FOST REABILITAT – Judetul Cluj a investit 15 milioane euro in modernizarea a 32 de km
Articolul următorINCEPE CONSTRUCTIA AUTOSTRAZII A13 – S-a semnat contractul pentru constructia Tronsonului 3 intre Arpasu de Jos si Sambata de Sus al Autostrazii Sibiu-Fagaras

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.