DRUMUL BISTRITEI A FOST REABILITAT – Judetul Cluj a investit 15 milioane euro in modernizarea a 32 de km

Consiliul Judetean Cluj anunta finalizarea modernizarii drumului judetean 109, Drumul Bistritei, din fonduri europene. Fondurile europene nerambursabile au fost utilizate pentru diverse proiecte de dezvoltare in judetul Cluj, inclusiv pentru imbunatatirea infrastructurii rutiere de importanta regionala – Traseul Regional Transilvania Nord.

Reabilitarea DJ 109 Rascruci – Borsa – Vultureni – Aschileu – limita cu judetul Salaj, in lungime totala de aproximativ 32 de km, a constat intr-o serie de complexe, in profunzimea drumului, de la fundatie pana la asternerea celor doua straturi de covor asfaltic.

Valoarea totala a proiectului derulat de forul administrativ judetean a fost de peste 15 milioane de euro, din care 98% au provenit din finantarea europeana asigurata prin Programul Operational Regional 2014-2020.

Finalizarea acestui proiect e o noua dovada evidenta a modului in care banii europeni atrasi de catre Consiliul Judetean Cluj asigura numeroase beneficii clujenilor si un plus de bunastare comunitatilor locale. Toate acestea sunt datorate accesului la fonduri europene nerambursabile, Consiliul Judetean Cluj reusind sa atraga in perioada 2008-2023, aproximativ 1 miliard de euro finantare europeana”, arata CJ Cluj.

De asemenea, Consiliul Judetean Cluj a inceput si lucrarile de intretinere pe drumul judetean DJ 107J. Acestea se vor finaliza cu asfaltarea unui sector de drum in lungime de aproape 8 kilometri.

Consiliul Judetean Cluj a demarat o serie de lucrari de intretinere pe drumul judetean DJ 107J (DJ 107M) Finisel – Plopi, care se vor finaliza cu asternerea de covor asfaltic pe ultimul tronson ramas neasfaltat pe acest drum judetean. Lucrarile de intretinere vizeaza, in ansamblu, un sector in lungime de aproape 11,5 kilometri, mai exact intre km 0+000 si km 11+400, in conditiile in care sectorul situat intre pozitiile kilometrice 3+600 si 11+400, in lungime de 7,8 kilometri, va fi asfaltat”, anunta CJ Cluj.

In functie de tipurile de lucrari care se executa pe cele doua sectoare de drum, sunt prevazute operatiuni constand in:

  • plombari cu imbracaminti asfaltice,
  • tratarea burdusirilor si tasarilor,
  • colmatarea rosturilor,
  • reprofilarea drumurilor laterale,
  • inlocuirea de podete,
  • refacerea timpanelor de podete,
  • completarea de acostamente,
  • asigurarea scurgerii apelor din zona drumului prin curatarea santurilor si rigolelor existente,
  • realizarea de santuri prin sapaturi in roci stancoase.

Preocuparea noastra este de a imbunatati conditiile de circulatie pe toate drumurile aflate in administrare. Nu face exceptie nici acest drum judetean care strabate o zona montana extrem de pitoreasca, dar care reprezinta si o legatura alternativa cu drumul judetean DJ 107N spre Manastirea ”Inaltarea Domnului” din Muntele Rece”, spune Alin Tise, presedintele CJ Cluj.

De asemenea, sunt prevazute si lucrari pentru asigurarea esteticii rutiere prin taierea lastarisului si a vegetatiei din zona drumului, reprofilarea drumului cu cilindrare fara adaos de material, reprofilarea drumului cu cilindrare cu adaos de balast, asternerea de strat de balast stabilizat si asternerea de covor asfaltic.

Sectorul de drum in lungime de 3,6 kilometri situat intre kilometrul 0+000 si kilometrul 3+600 a fost asfaltat anterior.

Articolul precedentCUM VA ARATA PODUL DE 41,5 MILIOANE EURO – In Timisoara se construieste podul peste Bega. Podul Solventul va face legatura intre nordul si sudul orasului
Articolul următorSTATIILE STB VOR FI DOTATE CU PANOURI DIGITALE – Calatorii vor afla in timp real programul autobuzelor si al tramvaielor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.