BUCURESTENII VOR AVEA TREN URBAN IN ZONA DE NORD – Primaria Capitalei lanseaza licitatia pentru studiul de fezabilitate

Primaria Capitalei a lansat in SEAP licitatia deschisa pentru elaborarea studiului de Fezabilitate a proiectului “Dezvoltarea serviciilor de tren urban pe semi-inelul feroviar de nord” (realizare si amenajare puncte de oprire)”.

Proiectul consta in construirea punctelor de oprire/peroanelor pe traseele aferente, Bucuresti Nord – Bucuresti Obor, Bucuresti Nord – Bucuresti Vest, Bucuresti Obor – Bucuresti Vest.

Valoarea totala estimata este de 333.868,5 lei fara TVA.

Investitia Primariei Capitalei va fi corelata cu investitiile in infrastructura feroviara realizate de Compania Nationala CFR SA. Invit operatorii economici interesati sa se inscrie la aceasta procedura pana pe data de 28 august 2023”, spune primarul Capitalei, Nicusor Dan.

Termenul limita pentru trimiterea ofertelor este 28 august 2023, ora 15.00, arata anuntul din SEAP.

„In prezent, in ceea ce priveste mobilitatea la nivelul Municipiului Bucuresti si Judetului Ilfov, se remarca lipsa unei alternative reale la transportul motorizat individual, care sa deserveasca intreaga zona metropolitana. O alta deficienta consta in lipsa unui sistem de transport public care sa realizeze conexiunea unor importante puncte / noduri intermodale ale regiunii si locuitorii intregii zone, respectiv intre Gara Bucuresti Nord si Aeroportul International Henri Coanda – in prezent, cetatenii apeland, de asemenea, la transportul motorizat individual. Proiectul consta in construirea punctelor de oprire / peroanelor, in conformitate cu datele tehnice furnizate de Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara pentru Transport Public Bucuresti-Ilfov prin tema de proiectare intocmita si asumata. De asemenea, investitia Municipiului Bucuresti va fi corelata cu investitiile in infrastructura feroviara realizate de Compania Nationala CFR SA”, se precizeaza in anuntul din SEAP.

 Conform cerintelor, puncte de oprire vor cuprinde cate 2 sau cate 1 peron, astfel:

  • Punctul de oprire „Monitorul Oficial (Sector 2) va avea 2 peroane;
  • Punctul de oprire „Aviatiei (Sector 2) va avea 2 peroane;
  • Punctul de oprire „Pipera (Sector 2) va avea 2 peroane;
  • Punctul de oprire „Petricani (Sector 2) va avea 2 peroane;
  • Punctul de oprire „Pod Colentina (Sector 2) va avea 2 peroane;
  • Punctul de oprire „Doamna Ghica (Sector 2) va avea 1 peron;
  • Punctul de oprire „Piata Obor (Sector 2) va avea 2 peroane;
  • Punctul de oprire „Dobroesti (Sector 2) va avea 1 peron;
  • Punctul de oprire „Rosu (jud. Ilfov, Chiajna), va avea 2 peroane;
  • Punctul de oprire „A1 (jud. Ilfov, Chiajna), va avea 2 peroane.
Articolul precedentCONTRACT NOU PENTRU CANALUL SULINA – Creste capacitatea de tranzitare a canalului Sulina. Contract de peste 17 milioane lei pentru geamanduri, echipamente si lampi
Articolul următorTRANSFAGARASANUL VA FI MODERNIZAT – CNAIR a primit trei oferte pentru studiul de fezabilitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.