TREI DRUMURI DIN ARAD VOR FI MODERNIZATE CU BANI DE LA GUVERN – Lucrarile de reabilitare costa aproape 20 milioane euro

Trei drumuri de interes judetean vor primi finantare de la Guvern, prin programul national „Anghel Saligny”. Reparatia drumurilor costa in total 95,6 milioane lei (circa 20 milioane euro). Iustin Cionca, presedintele Consiliului Judetean Arad, a semnat, in prezenta ministrului Adrian Vestea, ministrul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei, contractele de finantare pentru modernizarea drumurilor DJ 792E Dieci-Dezna, DJ 572 Lipova- limita Jud. Timis si DJ 709 A Masca-Maderat-Araneag. Aceste trei drumuri au fost incluse inca de anul trecut pe lista obiectivelor finantate la nivel national, lucrarile fiind deja incepute din fondurile proprii ale Consiliului Judetean Arad.

DJ 572 Lipova-Sistarovat-Cuvesdia-Lim. jud. Timis, un drum in lungime de 22,1 km, inseamna modernizarea a inca unei legaturi cu judetul invecinat, atat pentru confortul localnicilor cat si pentru facilitarea fortei de munca, inspre si dinspre judetul Timis. Drumul judetean DJ 572 a fost finalizat in anul 1968 la nivel de piatra sparta. In ultimii 53 de ani, pe tronsonul de drum judetean ce urmeaza a fi modernizat, pentru desfasurarea circulatiei rutiere in conditii de siguranta, au fost executate diverse lucrari de intretinere periodica.

Suma ce va fi primita de la Guvern este de 49.925.629,34 lei.

Pe drumul Dieci – Dezna, „Transalpina Aradului”, se lucreaza intens, iar stadiul lucrarii este la aproximativ 85%. Pe acest drum spectaculos din judet se toarna primul strat de asfalt si se construieste zidul de sprijin. Drumul judetean Dieci-Dezna are lungimea de 11,14 km si va lega statiunea Moneasa de DN7 Arad-Deva, prin Julita-Madrigesti, un alt traseu aradean spectaculos.

Pentru acest tronson, judetul Arad va primi de la minister suma de 17.943.498,72 lei.

Drumul judetean Masca-Maderat-Araneag are o lungime de 11,697 kilometri si face legatura intre municipiul Arad si zona turistica de la Casoaia si pune in valoare patrimoniul cultural si turistic al zonei. La Casoaia este Tabara pentru elevi si tineret si Parcul de sculpturi monumentale, de importanta nationala, obiective ce vor fi mult mai accesibile. Tronsonul Masca-Maderat-Araneag va fi modernizat in totalitate. Proiectul prevede asternerea a doua straturi de asfalt, executare acostamentelor laterale, consolidarea celor doua poduri de pe traseu, realizarea de marcaje si elemente de siguranta rutiera, precum si amplasarea de indicatoare.

Suma ce va fi primita de la Guvern este de 27.733.486,09 lei.

La eveniment au fost prezenti Alexandru Soare, director in cadrul MDRAP, Manuela Patrascoiu, director general CNI si europarlamentarul Gheorghe Falca. Acestia au oferit informatii despre proiectele in curs de implementare ale administratiei judetene sau locale si despre viitoarele oportunitati de finantare. De asemenea, un numar de 11 primarii au semnat contracte de finantare prin Programul Anghel Saligny.

Articolul precedentINFRASTRUCTURA VERDE PE VALEA JIULUI – Transport ecologic de 53 milioane lei intre Petrila – Petrosani – Aninoasa – Vulcan – Lupeni – Uricani
Articolul următorDE LA AVIOANE LA TAXIURI ZBURATOARE – Producatorul brazilian de avioane Embraer va construi taxiuri zburatoare. O calatorie ar putea costa 100 de dolari

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.