INFRASTRUCTURA VERDE PE VALEA JIULUI – Transport ecologic de 53 milioane lei intre Petrila – Petrosani – Aninoasa – Vulcan – Lupeni – Uricani

S-au semnat contractele de executie pentru infrastructura din cadrul proiectelor Green Line Valea Jiului. Presedintele Consiliului Judetean Hunedoara, Laurentiu Nistor, si reprezentantul asocierii SC DEMO-IDII CONSTRUCT SRL (lider de asociere) si SC CITADINA 98 SRL (asociat), Ion Baietrau, au semnat contractele de executie din cadrul proiectelor „Linia verde de autobuze electrice intre Petrila – Petrosani – Aninoasa – Vulcan – Lupeni – Uricani – Green Line Valea Jiului” – Componenta 1 si Componenta 2.

Documentele, care includ si componenta de revizuire a proiectului tehnic, precum si asistenta tehnica din partea proiectantului, au fost parafate la sediul Consiliului Judetean Hunedoara.

Valoarea totala a celor doua contracte este de 53.163.907,80 lei.

Odata cu semnarea acestor contracte, sper ca la finele anului sa avem in Valea Jiului un transport model, modern si ecologic, prin care sa asiguram mobilitatea populatiei. Este un prim proiect de acest fel pe care il implementam. Intentia noastra este, ca pe viitor, sa facem parteneriate si cu alte primarii din judet pentru a dezvolta infrastructura de transport public cu autobuze electrice”, a declarat presedintele Laurentiu Nistor in deschiderea ceremoniei de semnare a contractului de executie.

Contractele de executie pentru Componenta 1 si Componenta 2 prevad realizarea infrastructurii necesare traseelor de transport, prin amenajarea a 108 statii pentru calatori, depou si garare autobuze, statii de intoarcere si/ sau incarcare a autobuzelor electrice, aflate la capat de linie, reabilitarea infrastructurii rutiere pe mai multe sectoare de drum, precum si a trei poduri. Reteaua de transport public este formata dintr-un traseu principal intre localitatile Uricani si Petrila si 3 trasee secundare, respectiv Aninoasa – DN 66, Petrila – Jiet, si Valea de Brazi – Cheile Butii.

Componenta 1 prevede, printre altele, realizarea urmatoarelor:

 • depou de autobuze la Vulcan, care include corp administrativ, spalatorie si spatiu de garare pentru autobuze, atelier de revizii si reparatii
 • statia de capat Uricani (Valea de Brazi), care include spatiu administrativ si trei statii de incarcare
 • statia de intoarcere si incarcare Petrila
 • reabilitare a patru tronsoane de drum in Vulcan, Lupeni si Petrosani
 • reabilitarea a trei poduri (doua in municipiul Vulcan, unul la Petrosani (Livezeni) peste Jiul de Est
 • 74 de statii de calatori, cu facilitati pentru persoanele cu dizabilitati

Componenta 2:

 • Statie de capat la Aninoasa, cu corp administrativ si patru statii de incarcare
 • Statie de intoarcere si incarcare Petrila-Jiet
 • Statie de intoarcere la Cheile Butii
 • Statie de intoarcere la Jiet
 • 34 de statii de calatori, cu facilitati pentru persoanele cu dizabilitati.

Pentru crearea conditiilor optime de asteptare a calatorilor, statiile vor fi dotate cu copertina si cu sisteme electronice de informare. In statiile de calatori, se vor monta automate pentru emiterea de carduri/tichete de calatorie (sistem e-ticketing), precizeaza CJ Hunedoara.

In luna aprilie a acestui an, au fost semnate si cele doua contracte de furnizare a autobuzelor electrice pentru Linia verde Green Line Valea Jiului. Astfel, in baza acestor contracte, in toamna vor fi livrate 26 de autobuze electrice, 12 statii de incarcare rapida, 30 de statii de incarcare lenta, 2 statii de incarcare rapida autovehicule/autobuze electrice si alte 4 echipamente.

Valoarea acestor doua contracte se ridica la 65.854.600 lei.

Proiectele „Linia verde de autobuze electrice intre Petrila – Petrosani – Aninoasa – Vulcan – Lupeni – Uricani – Green Line Valea Jiului” – Componenta 1 si „Linia verde de autobuze electrice intre Petrila – Petrosani – Aninoasa – Vulcan – Lupeni – Uricani – Green Line Valea Jiului” – Componenta 2 sunt finantate prin Programul Operational Regional (POR) 2014-2020.

Obiectivul principal al proiectului il reprezinta imbunatatirea conditiilor de transport public de persoane, reducerea emisiilor de carbon prin utilizarea unor mijloace de transport nepoluante si adaptarea la nevoile actuale de mobilitate urbana din Valea Jiului. Proiectele sunt realizate in parteneriat cu UAT-urile din Valea Jiului, prin Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara (A.D.I.) pentru transport public zonal (Green Line) in Valea Jiului.

Articolul precedentINTARZIERI PE CENTURA CRAIOVA SUD – Italienii de la Rizzani sunt amenintati cu rezilierea
Articolul următorTREI DRUMURI DIN ARAD VOR FI MODERNIZATE CU BANI DE LA GUVERN – Lucrarile de reabilitare costa aproape 20 milioane euro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.