RECORD IN TRANSPORTUL AERIAN – Aeroportul din Iasi inregistreaza cel mai mare trafic lunar din istoria sa

Aeroportul din Iasi a inregistrat, in luna iunie, un numar de 247.483 de pasageri (imbarcati si debarcati), cresterea fiind de 8% fata de luna precedenta, cand au calatorit 229.348 de persoane.

Comparativ cu traficul inregistrat in aceeasi perioada a anului trecut (173.719 de pasageri), numarul celor care au tranzitat Aeroportul Iasi in luna iunie a acestui an a fost mai mare cu 42,46 procente. Iar raportat la fluxul inregistrat in aceeasi luna a ultimului an dinaintea pandemiei, totalizand 122.000 pasageri, cel din iunie 2023 este dublu.

De asemenea, numarul pasagerilor care au calatorit luna trecuta cu avionul l-a depasit pe cel inregistrat in august 2022, cea mai aglomerata luna din an, cu 181,032 de pasageri, avansul fiind de aproximativ 37%.

In ceea ce priveste numarul de miscari ale aeronavelor pe Aeroportul Iasi in iunie, au fost raportate 1.415 de aterizari si decolari, cu 13,83% mai multe fata de aceeasi luna a anului 2022 si cu 37% mai multe comparativ cu perioada similara a anului 2019.

Am depasit orice asteptare si orice statistica ce estima ca vom recupera traficul de pasageri de dinaintea pandemiei abia in 2026. Noi am reusit asta in mai putin de doi ani, iar de la zi la zi, de la luna la luna, cifrele cresc. Viitorul aeroportului are perspective frumoase de dezvoltare, iar unul dintre principalele obiective ale administratiei judetene este de a finaliza proiectul de modernizare, prin care sa construim un nou terminal, T4, pana la finalul anului 2023. Vom avea la Iasi al doilea cel mai mare aeroport din tara, dupa Otopeni. Astfel, vom tine ritmul cu cresterile spectaculoase de trafic si vom putea procesa peste trei milioane si jumatate de pasageri anual”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Iasi, Costel Alexe.

In luna iunie acestui an au fost operate pe Aeroportul Iasi zboruri permanente catre 25 de destinatii (din care 24 internationale), pe rute directe deservite de cinci companii aeriene, precum si zboruri charter in opt destinatii de vacanta din Grecia, Turcia, Egipt si Tunisia.

Cum era de asteptat, traficul de pasageri in acest nou sezon estival este in continua crestere, in iunie reusind sa depasim pragul de 1 milion de pasageri din acest an, cu doua luni mai devreme fata de anul trecut. Mai mult ca oricand, e nevoie sa finalizam cat mai repede noul terminal si sa dam in folosinta parcarea de 600 de locuri. Suntem foarte aproape de stadiul de executie de 50% a lucrarilor la viitorul T4, in luna decembrie fiind programata receptia. Anul acesta provocarea in ceea ce priveste traficul, la fel ca si noua infrastructura la care lucram, va si mai mare ca in 2022 – estimam ca vom incheia cu un numar total de 2,5 milioane de pasageri, cifre prognozate de specialisti abia pentru anul 2038”, a spus Romeo Vatra, Directorul General al R.A. Aeroportul Iasi.

Articolul precedentEVOLUTIA SECTORULUI AUTO IN ROMANIA SI IN EUROPA – 73.645 autoturisme au fost inmatriculate in Romania in primul semestru si 6,58 milioane masini in Europa
Articolul următorDRUM NATIONAL MODERNIZAT CU 1 MILIARD DE LEI – DN 73 Pitesti – Campulung – Brasov va fi modernizat. Lucrarile au fost oprite acum trei ani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.