SE ASFALTEAZA CEA MAI MARE ARTERA RUTIERA DIN JUDETUL DOLJ – Drumul Judetean 561A costa 46 milioane euro

Consiliul Judetean Dolj asfalteaza cea mai mare artera rutiera a judetului, drumul judetean 561A, Giurgita-limita judetului Mehedinti, aflata intr-un proces avansat de modernizare.

Pentru ca vremea este favorabila, se toarna primul strat de asfalt intre satele Balasan si Motatei Gara. Tot pe primul tronson, se lucreaza si la accesurile la proprietati din localitatea Motatei. Pe cel de-al doilea tronson, se toarna primul strat de asfalt in localitatea Plenita, pe o distanta de aproximativ 3,5 km. De asemenea, se lucreaza la terasamente in localitatea Motatei si se fac pregatirile pentru inceperea operatiunii de asfaltare cu primul strat in localitatea Unirea”, spune Cosmin Vasile, presedintele Consiliul Judetean Dolj.

Drumul judetean DJ 561A este reabilitat cu ajutorul fondurilor europene neramburabile, obtinute prin doua proiecte a caror valoare se ridica la aproximativ 46 milioane de euro.

De asemenea, a inceput asfaltarea primului tronson al drumului judetean 561B Segarcea-Zaval, in intravilanul orasului Segarcea.

Ritmul de lucru este sustinut, turnandu-se aproximativ 500 tone de mixtura asfaltica pe zi. Lucrarile in aceasta zona sunt avansate, fiind deja executate trotuarele si accesurile la proprietati, dar si casetele de largire si santurile pereate si din pamant din extravilanul orasului”, adauga Cosmin Vasile, presedintele Consiliul Judetean Dolj.

In perioada urmatoare, se va freza asfaltul vechi si se va continua cu turnarea primului strat de asfalt pana la intrarea in localitatea Dranic, unde acum se monteaza bordurile de delimitare a carosabiliului si se executa trotuarele si accesurile la proprietati.

Acest tronson este reabilitat si modernizat printr-un proiect transfrontalier, in parteneriat cu municipalitatea bulgara Montana, finantat cu fonduri europene nerambursabile.

Valoarea la care se ridica investitia depaseste 10 milioane de euro.

Articolul precedentSANTIERUL NAVAL ORSOVA CONSTRUIESTE O NAVA PENTRU OLANDEZI – Compania a castigat un contract de 3 milioane euro
Articolul următorPASAJUL DOAMNA GHICA E IN GRAFIC – Primaria spune ca plateste la timp. La toamna se va circula pe pasaj

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.