SANTIERUL NAVAL ORSOVA CONSTRUIESTE O NAVA PENTRU OLANDEZI – Compania a castigat un contract de 3 milioane euro

Producatorul de nave Santierul Naval Orsova a castigat un contract de 3,02 milioane euro in Olanda. Compania romaneasca va construi o nava fluviala pentru compania Rensen-Driessen Shipbuilding BV, arata un anunt transmis Bursei de Valori Bucuresti.

De altfel, compania Rensen-Driessen Shipbuilding BV a fost anul trecut principalul client al Santierului de la Orsova, cu 77% din valoarea comenzilor.

SANTIERUL NAVAL ORSOVA SA, in conformitate cu prevederile art.234 alin. (1) lit.(i) din Regulamentil ASF nr.5/2018, informeaza actionarii si pe toti cei interesati asupra faptului ca societatea a incheiat un contract extern pentru constructia unei nave fluviale, in legatura cu care se fac urmatoarele precizari: Natura actului incheiat: contract comercial cu livrare intracomunitara; Data incheierii: 19.06.2023; Cumparator: compania Rensen-Driessen Shipbuilding B.V. (Olanda); Obiectul contractului: contract comercial pentru constructia si livrarea de nava fluviala; Valoarea totala a contractului: 3.025.000 euro, se arata in anunt.

Termenul de livrare este 31 ianuarie 2024, CIF Rotterdam (Olanda).

Termene si conditii de plata: avans din valoarea contractului, pe baza de scrisoare de garantie bancara de restituire a avansului, iar restul de plata dupa sosirea navei la locul de predare”, se mai arata in anunt.

Producatorul de nave are o valoare de piata de 53,23 milioane lei.

Santierul Naval Orsova s-a confruntat anul trecut cu o cerere scazuta pe segmentul de nave fluviale.

Compania a livrat anul trecut 2 nave de tip GAZ TANC cu lungimea de 110 m, o nava de pasageri cu lungimea de 135 m si o nava TANC cu lungimea de 110 m. Navele construite la Orsova au fost destinate in totalitate livrarilor intracomunitare, respectiv in Olanda si Germania.

Declinul de pe piata navelor inregistrat in anii trecuti, ca o consecinta a mutatiilor produse pe piata externa, a continuat si anul 2022. Reducerea, comparativ cu anul 2021, cu cca. 11,1% a volumului de marfuri transportate, cu cca.40% a numarului de comenzi noi, conform analistilor de piata, a fost si urmare contextului economic si geopolitic care a influentat negativ activitatea pe acest segment de piata in anul 2022”, se arata in raportul financiar.

Producatorul de nave Santierul Naval Orsova a incheiat anul 2022 cu o pierdere de 4,23 milioane de lei.

Compania a inregistrat venituri totale de 59,4 milioane de lei, in coborare cu 22% fata de rezultatul anului precedent de 75,5 milioane de lei.

Anul 2022 a fost marcat de evolutiile geopolitice determinate de razboiul din Ucraina dar si de efectele inflationiste manifestate in mediul economic general. In acest context, performanta societatii a fost mai putin buna iar rezultatele financiare s-au situat sub nivelurile proiectate pentru acest an”, releva raportul financiar al companiei.

Compania este detinuta de Transilvania Investments Alliance (TRANSI), cu 50% din capital, urmat de SIF Oltenia (28%) si SIF Muntenia (13,17%).

Articolul precedentDRUMUL CE DUCE SPRE POIANA BRASOV VA FI REPARAT – Lucrarile costa 4,2 milioane lei plus TVA si vor dura trei luni
Articolul următorSE ASFALTEAZA CEA MAI MARE ARTERA RUTIERA DIN JUDETUL DOLJ – Drumul Judetean 561A costa 46 milioane euro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.