INVESTITII URIASE IN DRUMURILE DIN JUDETUL ILFOV – Autoritatile aloca 1 miliard de lei in reparatia drumurilor

Consiliul Judetean Ilfov anunta ca va continua programul de reabilitare a drumurilor din Ilfov. Consiliul Judetean Ilfov are in executie si in pregatire obiective de infrastructura in valoare de peste un miliard de lei: drumuri judetene, reabilitare si modernizare de strazi din localitati, sensuri giratorii sau poduri.

Suntem in Snagov, pe strada Nicopole (1.130 metri lungime si 5 metri latime), unde asternem doua straturi de asfalt (BAD 22,4, BA16), dupa ce am completat drumul cu piatra sparta. Fiecare strada reabilitata conteaza. Fiecare drum modernizat este important pentru cetateni. Este motivul pentru care proiectele de infrastructura rutiera dau ora exacta in Ilfov! Cred cu tarie! Proiectele noastre trebuie sa fie eficiente. Pentru ca noi, cei alesi de cetateni, facem proiecte cu si pentru oameni. E simplu! Cand spunem infrastructura spunem dezvoltarea judetului, spunem drumuri bune pe care sa ne deplasam rapid si in siguranta, dar spunem si atragerea de investitori, implicit, conditii bune de trai”, spune Hubert Thuma, presedintele Consiliului Judetean Ilfov.

Acesta a prezentat totodata si stadiul constructiei noului pod de la Lipia, Gruiu (foto). Noul pod se construieste pe DJ 101B, km 39+276, peste raul Ialomita, in amplasamentul podului existent.

Acest pod va avea o lungime de 78,3 metri si ar putea fi gata in acest an.

Lucrarile la noul pod presupun demolarea podului existent, devierea apei prin diguri de pamant si realizarea trotuarelor. Devierea tranzitarii rutiere si pietonale pe rute ocolitoare este obligatorie, lucrarile pentru noul pod urmand sa se realizeze cu inchiderea totala a circulatiei pe tronsonul de drum specificat. Circulatia va fi deviata pe rute ocolitoare, inclusiv circulatia STB, pentru autobuzele liniilor 409 si 447B.

Va aduc vesti bune despre proiectul nostru de la Lipia, Gruiu. Astazi, am instalat primele opt grinzi pe noul pod, semnificand finalizarea primei deschideri din cele trei ale constructiei. Rezultate! Asta astept sa vad pe santierele din Ilfov. Asa cum am discutat cu echipele de lucru, termenul contractual de finalizare este in 2024, dar constructorul ne asigura ca acest pod va fi gata pana la sfarsitul acestui an”, afirma Hubert Thuma, presedintele Consiliului Judetean Ilfov.

Podul de la Lipia, situat pe DJ101B, va crea conexiunea intre judetul Ilfov si Ialomita.

Este o veste excelenta, deoarece va asigura traficul in conditii de siguranta pentru locuitorii din localitatile apropiate: Gradistea, Ciolpani, Snagov, Gruiu, Moara Vlasiei, Nuci. Acest pod va avea o lungime de 78,3 metri, iar carosabilul sau va avea o latime generoasa de 7,8 metri. Pentru a oferi si mai mult confort, trotuarele vor fi prevazute pe ambele parti, avand o latime de un metru. Vom continua sa lucram cu aceeasi determinare pentru a aduce rezultate si pentru a imbunatati permanent infrastructura noastra in beneficiul comunitatii”, adauga el.

DJ101B, drum judetean cu o lungime de 47.4 km, leaga localitatile Peris-Tancabesti-Vladiceasca-Snagov-Gruiu-Nuci-Merii Petchii si traverseaza, la km 39+276, in sat Lipia, comuna Gruiu, raul Ialomita, pe un pod construit in anul 1971, cu doua deschideri de 33.00 metri si o lungime totala de 71.95 metri. In stadiul actual, partea carosabila pe pod are latimea de 9,10 metri si nu are prevazute trotuare.

Articolul precedentS-A SEMNAT CONTRACTUL PENTRU PROIECTAREA LOTULUI 2 AL DRUMULUI DE MARE VITEZA FILIASI-LUGOJ – Proiectanti romani, francezi si italieni au castigat contractul 35,76 milioane de lei, fara TVA
Articolul următorPODUL SUSPENDAT PESTE DUNARE DE LA BRAILA ESTE GATA – Podul de 2 km este proiectat sa aiba o durata de viata de 120 de ani si a costat jumatate de miliard de euro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.