DRUMUL JUDETEAN DOBARCENI-MURGUTA-STEFANESTI VA FI MODERNIZAT – Firme din Botosani au castigat licitatia de 44,6 milioane lei

Firme botosanene vor moderniza drumul judetean Dobarceni – Murguta – Stefanesti. O asociere de firme din Botosani va moderniza drumul judetean de piatra DJ294B, Dobarceni-Murguta-Stefanesti. Finantarea proiectului, in valoare de aproximativ 44,6 de milioane de lei, este asigurata prin Programul National de Investitii „Anghel Saligny” (38,6 milioane lei), respectiv bugetul Consiliului Judetean Botosani (6 milioane lei).

In urma licitatiei realizate de catre Directia Judeteana de Drumuri si Poduri a fost admisa oferta depusa de asocierea formata din firmele botosanene: Conrec, Transasfalt Prod si Elproex, anunta Consiliul Judetean Botosani.

Continuam procesul de modernizare a infrastructurii rutiere judetene. Am promis ca punem un accent deosebit pe dezvoltarea judetului, iar aceasta nu se poate face fara o retea de drumuri de calitate in intreg judetul Botosani. Prin modernizarea DJ294B, Dobarceni – Murguta – Stefanesti, rezolvam problemele de infrastructura rutiera din sud-estul judetului, creand o alternativa moderna de circulatie locuitorilor din zona si nu numai”, a declarat Doina Federovici, presedintele Consiliului Judetean Botosani.

Durata de executie a lucrarilor este de 20 de luni de la emiterea ordinului de incepere a lucrarilor.

Imediat ce toate procedurile legale vor fi incheiate, vom emite ordinul de incepere a lucrarilor, astfel incat constructorul sa beneficieze de o perioada cat mai lunga de vreme buna. In acest an vom avea lucrari extinse pe drumurile care sunt in administrarea DJDP, fie ca vorbim de lucrari de modernizare sau interventii in cadrul programului de intretinere pe timp de vara”, a declarat Dorin Birta.

In cadrul Programului National de Investitii „Anghel Saligny”, consiliile judetene au primit, fiecare, cate 140 de milioane de lei, echivalentul a peste 28 de milioane de euro.

Prin Programul National de Investitii «Anghel Saligny» se vor moderniza 40 de kilometri de drumuri judetene care, in acest moment, sunt de piatra. Am eficientizat modul de lucru, ne-am asumat noi proiectarea si astfel, astazi suntem in ipostaza de a demara proiecte mult asteptate de botosaneni”, a conchis Doina Federovici.

Articolul precedentSE ASTERNE PRIMUL STRAT DE ASFALT PE LOTUL 1 DIN CENTURA DE SUD A CAPITALEI – Constructorul trebuie sa se mobilizeze ca sa dea in acest an in folosinta lotul de 17 km, intre Cernica si Jilava
Articolul următorCLUJUL MODERNIZEAZA DRUMURILE COMUNALE – Aproape 22 milioane lei vor fi investite in modernizarea a 10 km de strazi comunale

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.