SE ASTERNE PRIMUL STRAT DE ASFALT PE LOTUL 1 DIN CENTURA DE SUD A CAPITALEI – Constructorul trebuie sa se mobilizeze ca sa dea in acest an in folosinta lotul de 17 km, intre Cernica si Jilava

A fost asternut primul strat de asfalt si pe Lotul 1 din centura de Sud a Capitalei A0, pe 3 din cei aproape 17 km ai drumului.  Lotul I al Autostrazii Bucurestiului – A0 Sud are o lungime de 16,9 km, cuprinsa intre localitatile Cernica si Jilava. Secretarul de stat din Ministerul Transporturilor, Irinel Scriostanu, a fost pe santierul Lotului I Sud al Autostrazii Bucurestiului A0 impreuna cu reprezentantii antreprenorului, unde a parcurs intregul traseu aferent acestui lot, pentru a verifica stadiul lucrarilor.

A fost asternut primul strat de asfalt pe acest traseu pe o portiune de 3 km. A fost finalizata montarea grinzilor pentru 9 din 10 structuri, dupa cum urmeaza: pasaj pe autostrada peste A2 (km 52+768), pasaj pe autostrada peste A2 (km 0+240) cu cele 4 bretele aferente, Pod pe autostrada peste Valea Calnaului, Pasaj peste autostrada pe DN4, Pod pe autostrada peste CANAL ANIF, Pasaj peste autostrada pe DJ401A, Pasaj pe autostrada (km 68+442). S-au montat 553/649 grinzi aferente tuturor podurilor si pasajelor acestui lot. S-au montat 5292/5997 predale aferente tuturor podurilor si pasajelor Lotului 1”, spune Scriosteanu.

Acum se executa instalarea predalelor prefabricate la pasajul de la km 61+648 peste autostrada si la Pasajul pe autostrada peste A2, unde se lucreaza pe timpul noptii, cu restrictii de trafic pe A2.

Este totodata in curs de finalizare relocarea retelelor Transgaz.

De asemenea, se executa lucrari de montaj a esafodajelor de sustinere a stalpilor inclinati la pasajele peste autostrada.

Se lucreaza la armarea, cofrarea si betonarea placii de suprabetonare aferenta podurilor (9 structuri). Se lucreaza la pregatirea suprafetelor pentru aplicarea protectiei anticoroziva a suprafetelor din beton. Se lucreaza la realizarea parcarilor de scurta durata. Se lucreaza la sistemul ITS”, spune Scriosteanu.

In cadrul acestui contract, e prevazuta constructia a 10 structuri, printre care si unul dintre cele mai mari noduri rutiere construite pana acum in Romania – Nodul Rutier care va lega autostrazile A0 (Autostrada Bucurestiului) si A2 (Bucuresti-Constanta) in zona localitatii Cernica.

Asa cum se prezinta situatia actuala, este nevoie de mobilizare suplimentara si sustinuta in santier, pentru a pastra termenul de dare in trafic a acestui lot la sfarsitul acestui an”, adauga el.

Articolul precedentAPAR NOI PASAJE IN JUDETUL BIHOR – Un pasaj suprateran de 8 milioane euro se va construi la iesirea din Osorhei, spre Cluj si un pasaj subteran pe sub legatura dintre Centura Oradea si A3, de 2 milioane euro
Articolul următorDRUMUL JUDETEAN DOBARCENI-MURGUTA-STEFANESTI VA FI MODERNIZAT – Firme din Botosani au castigat licitatia de 44,6 milioane lei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.