CLUJUL MODERNIZEAZA DRUMURILE COMUNALE – Aproape 22 milioane lei vor fi investite in modernizarea a 10 km de strazi comunale

btr

Autoritatile modernizeaza 10 km de drumuri interioare din comuna Maguri-Racatau din judetul Cluj. Consiliului Judetean Cluj a emis autorizatia de construire in vederea modernizarii a peste 10 km de drumuri de interes local din localitatile Maguri si Muntele Rece, comuna Maguri-Racatau.

Valoarea totala a investitiei este de 21.670.000 lei, finantarea fiind asigurata prin intermediul programelor nationale destinate dezvoltarii comunitatilor rurale.

Sunt vizate, astfel, cinci drumuri comunale si strazi:

  • DC 110C, care incepe din drumul judetean DJ 107T si ajunge in satul Maguri;
  • DC 111 – doua tronsoane, porneste din localitatea Maguri Racatau si se termina in satul Maguri;
  • Strada Vinchis-Casoaie, situata pe partea stânga a drumului comunal DC 110C;
  • DC 110 din interiorul satului Muntele Rece.

In prezent, toate cele cinci tronsoane de drumuri locale se prezinta intr-o stare avansata de degradare, ce pune in pericol siguranta pietonilor si a celorlalti participanti la trafic. In plus, lipsa santurilor si a podetelor determina o scurgere deficitara a apelor din precipitatii, acestea realizându-se direct pe partea carosabila”, anunta CJ Cluj.

In acest context, pentru viabilizarea drumurilor aflate intr-o stare necorespunzatoare, Primaria comunei Maguri-Racatau a initiat un proiect de investitii ce prevede modernizarea acestora, in profunzime.

Viitorul sistem rutier va beneficia de patru straturi – balast, piatra sparta, stratul de legatura si cel de uzura. In plus, vor fi amenajate intersectiile cu drumurile laterale, vor fi construite santuri si rigole din beton si vor fi realizate accese la proprietati.

In final, dupa asfaltarea integrala, va fi realizata semnalizarea verticala si orizontala a partii carosabile.

De asemenea, Consiliul Judetean Cluj a finalizat lucrarile de intretinere curenta si periodica derulate pe drumul judetean DJ 109V Padureni-Satu Lung-Giula-DJ 109S.

In ansamblu, lucrarile de intretinere au vizat un tronson in lungime de 8,772 kilometri situat intre km 6+600 si km 15+372, fiind, totodata, asfaltat un sector de circa patru kilometri, cuprins intre pozitiile kilometrice 11+400 si 15+372.

Infrastructura rutiera ramane o prioritate a Consiliului Judetean, astfel ca vom continua sa intervenim pe drumurile pe care le avem in administrare pentru a asigura conditii normale de circulatie. Importanta drumului judetean 109V este data de faptul ca faciliteaza accesul catre zona metropolitana, pe directia Chinteni-Cluj Napoca”, spune Alin Tise, presedintele Consiliului Judetean Cluj.

In cadrul lucrarilor de intretinere au fost executate, de asemenea, si lucrari constând in:

  • completarea acostamentelor,
  • reprofilarea drumurilor laterale si
  • taierea lastarisului si a vegetatiei din zona drumului.
Articolul precedentDRUMUL JUDETEAN DOBARCENI-MURGUTA-STEFANESTI VA FI MODERNIZAT – Firme din Botosani au castigat licitatia de 44,6 milioane lei
Articolul următorBILANT LA DOUA SAPTAMANI DUPA INAUGURARE – Pe Aeroportul din Brasov s-au imbarcat si debarcat peste 3.000 de pasageri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.