ULTIMELE TESTE LA PASAJUL BERCENI – comisia de recepție la terminarea lucrarilor se intruneste saptamana aceasta. Circulatia se deschide pe 24 iunie

Pasajul Berceni va fi dat in trafic pe 24 iunie, iar acum se pregatesc ultimele teste. Secretarul de stat din Ministerul Transporturilor, Irinel Scriosteanu, a verificat iar stadiul lucrarilor pe santier, de unde a postat un video cu testele necesare pentru darea in trafic. La pasaj, se efectueaza, in acest moment, testele de incercare a suprastructurii pasajului, reprezintand o metoda de verificare practica, in care se urmareste determinarea comportamentului real al structurii prin incercare. saptamana aceasta se va intruni comisia de recepție la terminarea lucrarilor, care va analiza documentele tehnice si va inspecta, din punct de vedere calitativ si cantitativ, lucrarile efectuate.

Incercarea pasajului se desfasoara in doua etape, dupa cum urmeaza:

  1. Incercarea statica, care se realizeaza prin intermediul unui numar de 4 vehicule de mare tonaj poziționate pe inelul central, cu o greutate variabila cuprinsa intre 19,5 tone si 32,5 tone fiecare. Scopul acestui test consta in aprecierea starii de viabilitate, care se analizeaza sub urmatoarele aspecte:
  2. Rezistența si stabilitatea structurii;
  3. Comportarea elastica;
  4. Concordanța cu prevederile de calcul aferente proiectului.
  • Incercarea dinamica, care se realizeaza prin intermediul unui vehicul aflat in miscare pe centrul podului, care va rula cu o viteza constanta de 30 km/h, trecand peste obstacole preamplasate.

Ținem foarte mult ca aceste teste de incercare a suprastructurii pasajului sa se efectueze cu maxima rigurozitate, avand in vedere importanța strategica a acestor obiective. Continua lucrarile necesare darii in trafic a pasajului, iar saptamana aceasta se va intruni comisia de recepție la terminarea lucrarilor, care va analiza documentele tehnice si va inspecta, din punct de vedere calitativ si cantitativ, lucrarile efectuate”, a spus Scriosteanu, care la vizita pe santier a fost insoțit de George Ene, viceprimarul localitații Berceni.

Ministerul Transporturilor a emis in iunie 2020 autorizatia de construire pentru pasajul Berceni de pe Centura Capitalei. Lucrarile sunt executate in zona intersectiei dintre drumul de centura al Municipiului Bucuresti – DNCB si drumul judetean – DJ 401 (soseaua Berceni). Obiectivul face parte din reteaua rutiera TEN-T, iar termenul de executie a lucrarilor este de 24 de luni.

Lucrarile la pasajul Berceni au inceput la finalul lunii iunie 2020. Constructia este realizata de asocierea Trameco – Vahostav – Constructii Erbasu – Grafic Tends, contract de 146 milioane lei (30,5 milioane de euro).

Pasajul de la Berceni va fi construit sub forma unui sens giratoriu suspendat, la fel si alte trei pasaje de pe Centura: Domnesti, Popesti –Leordeni si Cernica.

Obiectul principal al contractului il reprezinta proiectarea si executia lucrarilor pentru amenajarea unui nod rutier pe Centura Bucuresti – DJ401 (Berceni). Nodul va fi unul denivelat, cu amenajarea unui sens giratoriu suspendat, care va fluidiza traficul, inclusiv pe cel feroviar din zona.

In ceea ce priveste desfasurarea investitiei pe DJ 401, amenajarea nodului rutier este pe o lungime de aproximativ 600 de metri care se termina cu un sens giratoriu pe directia Bucuresti si aproximativ 650 de metri care se termina cu un sens giratoriu pe directia Berceni.

Cinci pasaje sunt in lucru pe Centura Capitalei: Mogosoaia, Berceni, Cernica, Domnesti si Popesti-Leordeni (Oltenitei). Toate ar putea fi gata in acest an.

Articolul precedentAFACERI PROFITABILE CU AUTOVEHICULE SI MOTOCICLETE – Cifra de afaceri din comert a crescut sesizabil fata de anul trecut
Articolul următorITALIENII DE LA WEBUILD INAINTEAZA PE SECTIUNEA 5 DIN SIBIU-PITESTI – Tronsonul de autostrada a ajuns la un stadiu de 35%

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.