ITALIENII DE LA WEBUILD INAINTEAZA PE SECTIUNEA 5 DIN SIBIU-PITESTI – Tronsonul de autostrada a ajuns la un stadiu de 35%

Constructorul italian, Webuild SPA, al sectiunii 5 din Autostrada Sibiu – Pitesti, intre Curtea de Arges si Pitesti, a ajuns la un stadiu fizic de peste 35% din lucrare, spune Cristian Pistol, directorul general al Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).Astfel, este posibil ca firma italiana sa respecte termenul de finalizare a constructiei si chiar sa-l devanseze.

Traficul pe acest segment de autostrada trebuie sa se deschida in anul 2025.

Sectiunea 5 reprezinta unul dintre capetele autostrazii, are o lungime de 30,35 km, iar traseul incepe in zona localitatii Curtea de Arges si continua paralel cu raul Arges, pe teritoriul localitatilor Curtea de Arges, Baiculesti, Merisani, Malureni, Budeasa, Bascov si Pitesti, pana la actuala centura a Municipiului Pitesti.

Am verificat astazi lucrarile pe sectiunea 5 a autostrazii Sibiu-Pitesti (30,5 km)! Constructorul italian (Webuild SPA) a ajuns la un stadiu fizic de peste 35% pe aceasta sectiune. Daca va creste mobilizarea termenul de finalizare a lucrarilor (2025) va fi respectat si poate chiar d evansat. Antreprenorul este si astazi in santier si lucreaza la conexiunile dintre acest sector de autostrada si municipiile Pitesti si Curtea de Arges”, spune Pistol.

Progresul fizic la pasajul rutier de la Bascov a depasit deja stadiul fizic de 18% iar la Noaptes (Curtea de Arges) se apropie de 30%).

Sectiunea 5 prevede construirea a 3 noduri rutiere, 21 structuri principale, 175 structuri minore, un spatiu de servicii tip S2, parcare de scurta durata si doua centre de intretinere si coordonare.

Pe santierul sectiunii 5, Curtea de Arges – Pitesti a Autostrazii Sibiu – Pitesti, se construiesc 3 noduri rutiere: Nod rutier Bascov, Nod rutier Curtea de Arges si Nod rutier Baiculesti.

Lucrarile la autostrada Sibiu – Pitesti, sectiunea 5 de la capatul dinspre Pitesti, au inceput oficial in septembrie 2021. Fostul ministru al Transporturilor, Catalin Drula, a anuntat in iunie 2021 ca a emis autorizatia de construire pentru lotul 5 al autostrazii Sibiu-Pitesti.

Contractul pentru proiectarea si executia lotului 5 Pitesti- Curtea de Arges a fost semnat in mai 2020 cu antreprenorul Astaldi pentru 1,7 miliarde lei.

Investitia este una ampla si cuprinde:

  • 13 poduri;
  • 3 pasaje;
  • un viaduct;
  • 3 noduri rutiere la Curtea de Arges, Baiculesti si Bascov;
  • 2 spatii de servicii, cate unul pe fiecare sens, care vor fi amenajare modern;
  • 2 parcari de scurta durata, de-o parte si de alta a drumului;
  • 2 centre de coordonare si intretinere, la Bascov si la Curtea de Arges

Sectiunea 5 are circa 30,35 km, incepe de unde se termina actuala A1 la Pitesti (Bascov) si ajunge pana la Curtea de Arges. Constructorul Astaldi a fost contractat in mai 2020 pe circa 356 milioane de euro, iar prima etapa a fost proiectarea.

Valoarea contractului este de 1.710.277.069,34 lei fara TVA, iar durata de realizare este de 60 luni, respectiv 12 luni perioada de proiectare si 48 de luni pentru executia lucrarilor.

Articolul precedentULTIMELE TESTE LA PASAJUL BERCENI – comisia de recepție la terminarea lucrarilor se intruneste saptamana aceasta. Circulatia se deschide pe 24 iunie
Articolul următorCFR PREGATESTE INVESTITII IN BRASOV – Modernizarea trecerilor la nivel cu calea ferata va costa 137 milioane lei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.